DOLAR ![]() | ||
| Alış | ||
| Değişim | ||
EURO ![]() | ||
| Alış | ||
| Değişim | ||
| IMKB | ||
Solingen kurbanları yakınları AP'de

Solingen kentindeki evlerinin 29 Mayıs 1993'te ırkçılar tarafından kundaklanmasıyla kızları Gülsün ve Hatice, torunları Hülya, Saime ve kuzenleri Gülistan'ı kaybeden Mevlüde ve Durmuş Genç çifti, toplantıda hislerini dile getirerek, yaşadıkları büyük acıyı 15 yıldır hiç unutamadıklarını anlattılar. Genç çifti, Almanya'da son aylarda artan benzer saldırılardan büyük endişe duyduklarını da belirttiler.
''Adeta ölü gibi yaşıyoruz'' diyen anne Mevlüde Genç, ''Biz yandık kimse yanmasın. Ateşe benzin dökmeyelim. Gençlerimiz kavga etmesinler, iyi eğitim alsınlar. Biz onlara iyi örnek olalım, onları şiddete teşvik etmeyelim'' diye konuştu.
Cem Özdemir de Solingen faciasının siyasi kariyerinde belirleyici olduğunu belirterek, yeni acıların engellenmesi için siyasette karar kıldığını anlattı.
Özdemir, AP'nin 15 yıl önceki Solingen faciasını unutmaması için Genç ailesini grup toplantısına davet ettiğini sözlerine ekledi.
AA

Haberin olsun























