ABDde New York Senatörü Hillary Clintonun, yeni ABD Başkanı Barack Obamanın dışişleri bakanı olması yönündeki teklifini kabul ettiği bildirildi. HİLLARY GÖREVE HAZIR
New York Times gazetesinin, Clintonun iki yardımcısına dayandırdığı haberinde, Hillary Clintonun, Obama ile dışişleri bakanı olarak görevinin mahiyeti ve yeni ABD Başkanının dış politika planları üzerinde görüşmeler yaptıktan sonra kararını verdiği belirtildi. Kaynaklardan biri, Hillary Clintonın göreve hazır olduğunu söyledi.
HAZİNE BAKANLIĞI İÇİN GEİTHNER
Bu arada Amerikan NBC News yayın kuruluşu, Barack Obamanın, hazine bakanlığına New York Fed (ABD Merkez Bankası) başkanı Timothy Geithner ve ticaret bakanlığına New Meksiko Valisi Bill Richardsonu atamasının beklendiğini duyurdu.
Haberde, Obamanın piyasaları rahatlamak için ekonomi ekibini pazartesi günü açıklamasının beklendiği, hazine bakanlığına düşünülen bir diğer ismin de eski Hazine Bakanı Lawrence Summers olduğu belirtildi.
AA
























Yorumlar
Tüm yorumlar »Gönder