Enson Haber Sitesi Güncel Haberler
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YTL çökmedi avroya bakın

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Yörükoğlu: YTL çökmedi, çökmemiştir. Avroya bakın.
22 Kasım 2008 / 16:33
ytl-cokmedi-avroya-bakin
Merkez Bankasının düzenlediği "Küreselleşme, Enflasyon ve Para Politikası" konulu konferansta konuşan Yörükoğlu, olağanüstü bir krizden geçildiğini ifade ederek, bu krizden önce dünya ekonomisinin çok uzun ve hızlı bir büyüme dönemi yaşadığını kaydetti.

Yörükoğlu, son 6 yılda Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmelere değinerek, "Türkiye aslında tırmanıyor, yükseliyor. Kendi ekonomik mucizesini yaratıyor. Ne oldu? Bu krizle karşı karşıya kalınca uzayabilir ama yakınsama, yükselme ve küreselleşme eğilimleri o kadar güçlü ki yeniden bu patikaya döneceğiz" şeklinde konuştu.

Konferansa katılan bir akademisyenin "Büyük iflaslar yaklaştı. Türk ekonomisi çok kırılgan bir durumda. Bunun nedeni son 6 yıl boyunca sürdürülen politikalardır" değerlendirmesi üzerine Yörükoğlu, döviz kurunun piyasada belirlendiğini, bunun bir yıl önce de şu anda da böyle olduğunu söyledi.

Yörükoğlu, "YTL çökmedi, çökmemiştir. Avroya bakın. Bütün ülkelerde ulusal paralar dolara karşı değer yitiriyor. Türkiye bu ortalamanın altında" dedi.

Aynı katılımcının "Çok temiz bir dalgalanma politikası yoktu. Kirli dalgalanan kur vardı" açıklaması üzerine de Yörükoğlu, şunları kaydetti:

"Dalgalanan bir denge döviz kuru politikası izliyorduk. Neden kirli diyorsunuz? Çok az müdahale ediyoruz. Ancak aşırı volatilite varsa müdahale ediyoruz. Bunu çok az, çok seyrek olarak yaptık. Hala çökmedi ve bence iflaslar çok yakın değil."

RESESYONLAR ARASINDAKİ İLİŞKİYİ İNCELEYEN ARAŞTIRMA
IMF ekonomistlerinden Ayhan Köse de, varlık fiyatlarının düşüşünden kaynaklanan resesyonlar ile diğer resesyonlar arasındaki ilişkiyi inceleyen bir araştırma hakkında bilgi verirken, kredi daralmaları ve varlık fiyatlarındaki düşüşlerden kaynaklanan resesyonların, diğer durgunluklara göre daha uzun süreli ve daha derin olabildiğini belirtti.

Köse, finansal değişkenler ile resesyonun yarattığı maliyet arasındaki ilişki konusunda da, konut fiyatlarındaki büyük düşüşlerin, daha maliyetli resesyonlar ortaya çıkarma eğiliminde olduğunu, bu tür resesyonların büyük ölçüde global düzeyde birbiriyle bağlantılı olarak, senkronize şekilde ortaya çıktığını kaydetti.

Konut fiyatlarındaki düşüşün resesyonların maliyeti açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Köse, resesyonların genellikle birbiriyle çakıştığını, finansal piyasalarda zorluklar olduğunda resesyonların uzun sürdüğünü anlattı.

Bu arada, konferansın yapıldığı bölümün önünde bir "silah teslim masası"nın yer aldığı ve salona girişte güvenlik önlemleri alındığı görüldü.
dunya savaşları
dunyada sılahla savaşlar artık tarıh oldu neden kımyasal sılahların kullanımında kazanan tarafın olmayacagı kesın.stratejık savaşlar oluyor.terorızım ,sıyası mudahaleler,ekonomık mudahaleler. super guc olma ve dunyayı yonetenlerın bu gucte masada olma savaşlarıdır.orta dogu.afrıka.enerjı petrol buyuyen çin petrol gelırlerını artıran rusya tehdıt derecesıne kadar artırdı.ıran ucgenı ıle karşı ıttıfak.AB ABD rusya gurcustanda gucunu kullandı tokatı attı yetmedı petrol ve dogal gazla tehtıt ettı AB ıle ABD yı savaş cıksa ne olurdu ıkı tarafda dunya kaybederdı cunku buyuk guclerın savaşıydı bu petrolun varılı 30 dolardan 150 dolar cıktı rusya guc gosterısı yapmaya abdyı tehtıt etmeye başladı abd bu ve ab ekonomık savaş actılar petrolun varılı 40 doların altına ınecek goreceksınız. rus ekonomısı can calıyor. ıraktatda aynı senaryo vardı kuveyt petrolun varıl fıyatıyla oynadıgında ırak felctı bu sebeble ırak gırdı başınada gelenler malum.turkıye ortada kalıyor. pkk başına musallat edıldı kac mılyar dolar yutuyor bu bolge bızım ulkenın guclu olması ıcın bırlık şart uyanık olmak şart cunku herkesın hedefınde sen varsın
kara murat yazıyor 23 Kasım 2008 Pazar 11:42
BUlgaristanda
1YTl=1.10 leva seviyesindeyken bugun 1YTL=0,90Leva oldu kullahima anlatsinlar yalancilar
ali yildiz yazıyor 23 Kasım 2008 Pazar 09:03
Amerikadakinin Aynısı Oluyor
Amerikada konut fiyatları aşırı şişirilmişti ve bu şişkinliği indirdi kriz,500 bin dolar olan daireler 100 bine indi.Türkiyede de aynı şey oluyor. 25 binlik daire 150 bine şişirildi,şimdi o şişirilen kısım iniyor. Gerçek değerine dönüyor yani. Selamlar.
Kasım Güneş yazıyor 22 Kasım 2008 Cumartesi 23:59
nerde o günler
eskidendi dediğiniz millet o kadar salakmı.peki neden euro 2200 nerde etkilenmedi safmı bu millet yaww..
ahmet bulut yazıyor 22 Kasım 2008 Cumartesi 18:22