SON DAKİKA: Güngörende dün akşam meydana gelen patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 17ye yükseldi.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Menderes Çıkmazı Sokakta dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda hayatını kaybeden vatandaşların sayısı sabah saatlerinde 17ye yükseldi. Çeşitli hastanelerde 7si ağır 115 yaralı da tedavi altında bulunuyor.
SON DAKİKA:
Bakan Akdağ, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde yaralıları ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı.
Akdağ, burada yaptığı açıklamada, Daha önce ifade etmiştim, 15 vefat vardı. Ona bir kişi daha eklendi. Şu anda 16 rahmetli olmuş vatandaşımız var diye konuştu.
Bu arada, Bakan Akdağın beraberindeki İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, patlamalarda hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aleyna Çelikin yakınlarının soruları üzerine, çocuğun vefat ettiği haberini verdi.
Aleyna Çelikin acil servis önünde bekleyen yakınları acı haberi duyunca sinir krizi geçirdi.
SON DAKİKA: Güngörende meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 15e yükseldi. Patlamada yaralanan ve çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların sayısı ise 150ye ulaştı. Yaralılardan 15inin ağır olduğu bildiriliyor.
SON DAKİKA: Edinilen son bilgilere göre Güngörende meydana gelen patlamada ölü sayısı 14e yükseldi. Yaklaşık 140 yaralı bölgedeki hastanelerde tedavi ediliyor. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz açıklanmadı.
Bazı ölü ve yaralıların isimleri belli oldu
Güngörende meydana gelen patlamalarda bazı ölen ve yaralananların isimleri belli oldu
16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 140 KİŞİ YARALANDI
Güngörendeki patlamada, ilk belirlemelere göre 14 kişinin öldüğü, 140 kişinin de yaralanarak hastanede tedavi altına alındığı bildirildi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı olay yerinde yaptığı incelemenin ardından yaralı sayısının 100ü geçtiğini açıkladı. Çeşitli kaynaklar yaralı sayısını 140 olarak açıklıyor.
PKKDAN ŞÜPHELENİLİYOR
PKKnın daha önce İstanbulda bu tür bombalı eylemlere kalkıştığı ve bombaların patlamadan etkisiz hale getirildiği biliniyor. Güngörende patlayan bombaların ise PKKnın düzenlediği bir eylem olarak üzerinde duruluyor.

Güven Mahallesi Kınalı Caddesi Menderes Çıkmazındaki ilk patlamanın ardından ikinci bir patlamanın daha gerçekleştiği belirtildi.
Patlamalar nedeniyle, ilk belirlemelere göre 8 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.
Bölgeye çok sayıda polis, ambulans, itfaiye ve doğalgaz ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.
Patlamaların, çevredeki sokaklarda bulunan binalarda büyük hasara yol açtığı gözlendi.
PKKya yönelik sınırötesi harekatların ardından istihbarat birimlerine terör örgütünün büyük kentlerde eylem hazırlığı yaptığı bilgisi geçmişti. Emniyet birimleri Güngörende meydana gelen hain saldırının terör örgütü PKK ile ilişkisinin olup olmadığı üzerinde duruyor.
PKKDAN ŞÜPHELENİLİYOR
PKKnın daha önce İstanbulda bu tür bombalı eylemlere kalkıştığı ve bombaların patlamadan etkisiz hale getirildiği biliniyor. Güngörende patlayan bombaların ise PKKnın düzenlediği bir eylem olarak üzerinde duruluyor.
Polis olay yerinde patlamanın hemen ardında cep telefonarı ile kayıt yapan vatandaşlardan bu görntüleri de aldı. Olay yeri inceleme ekipleri patlamanın olduğu yerde incelemelerini sürdürüyor.





























Yorumlar
Tüm yorumlar »Gönder