Başbuğ'dan satır arası mesaj

Yeni Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada bazı mesajlar verdi. Başbuğ, toplumdaki laiklik endişesinin giderilmesi gerektiğini belirterek, "sosyal hayatı yönlendirmeye çalışan cemaatlere' dikkat çekti.
BAŞBUĞ'UN KONUŞMASININ TAM METNİ
İşte devir teslimde törenine damgasını vuran konuşmadan notlar:
Tarih ilerisini göremeyenler için acımasızdır. Napolyon'un söylediği gibi "Bir ülkenin sınırları, o ülkenin kaderidir."
SAYIN CUMHURBAŞKANIM..
Sayın Cumhurbaşkanım Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu bir devrimdir ve Mustafa Kemal'in bir mucizesidir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ve arkadaşları, ulusu oluşturan bütün unsurların varlığını olabilecek alt kimlikleri hiçbir zaman inkar etmemişlerdir. Kendi istekleriyle birleşen ve bir üst kimlik altında yaşamayı kabul edenlere Türk milleti ismini vermişlerdir.
Aslında Atatürk devletinin ana hedefi ulus devletin yaratılmasıdır. Ulus devlet yapımızın temelinde vatandaşlık düşüncesi vardır.
BAŞBUĞ'UN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI
TSK cumhuriyetin korunmasında taraftır.
Devlet içinde entelektüel tartışmaların yapılabilir olması, devleti ayakta tutan unsurların tartışmaya açılması anlamına gelmez.
Ulus devlet tartışmaya açılabilecek bir yapı değildir. Bu yapıyı zayıflatmaya çalışmak ve tartışmak Türkiye’nin ulusu ile bütünlüğünü istememek demektir.
Etnik olarak Anayasal düzeyde yeni haklar verilemez.
Laiklik ilkesi, cumhuriyetin temel taşıdır. Anayasa laiklik tanımında vazgeçilmez kaynaktır.
Dini duyguların istismar edilmemesi gerekir.
Toplumun bir kesiminde laiklikle ilgili bir endişe vardır ve bu endişe ciddiye alınmalıdır.Bugün toplumsal hayatımızda dini değerlere ağırlık verilmekte ve bu endişeyi körüklemektedir.
Laiklik ilkesinin demokrasiyle çeliştiğini söylemek dayanaksızdır.
Bazı cemaatler sosyal hayatı yönlendirmeye çalışıyor.
Kuzey Irak'taki oluşum Irak'ın bütünlüğünü tehdit etmemeli.
GÖREVİ DEVRALDI
Orgeneral İlker Başbuğ, devir teslim törenindeki konuşmaların ardından Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan devraldı.

Haberin olsun













