Enson Haber Sitesi Güncel Haberler
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gül'ün atadığı 21 rektörün 8'i Alevî

İlhami Binic, Cumhurbaşkanı'nın atadığı 21 rektörün 8'inin Alevî kökenli olduğunu ileri sürdü.
04 Eylül 2008 / 11:43
Gulun-atadigi-21-rektorun-8i-Alevî

CEM Vakfı Ankara Şubesi Başkanı İlhami Binici, Cumhurbaşkanı'nın atadığı 21 rektörün 8'inin Alevî kökenli olduğunu ileri sürdü "Devlette Alevî müsteşar, genel müdür yoktu. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu atamaları gelecek için umut verici. Güzel bir başlangıç oldu." diyen Binici, AK Parti hükümetine de diyalog çağrısı yaptı.

DİYALOG SÜRECİ BAŞLATILMALI
Binici'ye göre, Türkiye'de bir Alevî sorunu yaşanıyor ve toplumsal barış için bir an çözüm sağlanmalı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan'ı arayarak diyalog sürecini başlatabileceğini düşünen Binici, Sünnî din adamlarının da devreye girmesini istedi.

AVİLER VE SÜNNİLER BU SORUNU ÇÖZECEK
Cem Vakfı Ankara Şube Başkanı İlhami Binici, "Bu sorunu Aleviler ve Sünniler birlikte çözecek. Dışardan birileri gelir çözerse, bu onurumuzla oynamak olur." görüşünü dile getirdi. Binici, çözüm bekleyen acil konuları ise şöyle sıraladı: "Cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması, dedelerin eğitimden geçirilmesi, Diyanet'te Alevilerin temsil edilmesi ve din derslerinde Aleviliğin yer alması."

ALEVİLER HİÇ BİR PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİL
Bir dönem SHP'den Tunceli milletvekilliği de yapan İlhami Binici, Alevilerin hiçbir partinin arka bahçesi olamayacağını vurguluyor. Alevilerin AK Parti'ye de oy verdiğini söyleyen Binici, siyasi duruşları konusunda şunları söyledi: "Ben kendim için 'solcuyum' demiyorum. 'Aleviler solcudur' anlayışı da doğru değil. Kim hizmet ederse ona destek veririz. Biz laik, cumhuriyetçi, demokrat insanlarız. Aleviliği İslam dışında görenlere, ateistlere kapımız kapalı. Bir kişi hem ateistim, hem Alevi'yim diyemez."

İlhami Binici, cemevlerinin yasal statüye kavuşmasına verdikleri öneme değinirken, cemevleri adı altında kurulan bazı yapılara dikkat çekiyor. "Sahte cemevleri türedi. Bunların bizlerle hiçbir ilgisi yok. Tamamen siyasi rant amacıyla kuruluyor." diyen Binici, DHKP-C terör örgütünün elebaşısı Dursun Karataş'ın cenazesiyle ortaya çıkan cemevi görüntüsünü tasvip etmediklerini ifade etti. Binici, şu mesajı verdi: "Cemevleri illegal örgütlerin gösteri ve propaganda merkezi olamaz. Bunu kabul etmiyoruz."
ZAMAN








beraberlik
garip bir olay hala ayrımcılık peşinde yorum ve yazarlar hanginizin akrabasında dogulu,batılı,güneyli,kuzeyli yok sınırlar farklımı artık geniş olalım ya insanız insan gibi yaşamalıyız saygılı seviyeli olma zamanı birlikte paylaşmalıyız aşımızı işimizi bu vatan içinde yaşayanların ya bayragımıza vatanımıza ve şeref ve namusumuza cıkıp birlik beraberlik zamanı dostlar dostca kalın...
birlik yazıyor 05 Eylül 2008 Cuma 10:09
gülerim
alevilerde sağcı oldu.hey kurban oldugum allahım.bıze neler gosterecen daha.çıkarcı p....k.
rant dünyası yazıyor 05 Eylül 2008 Cuma 08:49
az bile az
daha cok lazim alevilerden daha cok heryerde.....evet yanlis baslik atilmis gulun atadigi rektorun 13 sunni olmali,ne demek 8 alevi?? ne demek isteniyor burda simdi?? birakin aleviyi sunniyi de once insan olun insan !!!
mofos yazıyor 05 Eylül 2008 Cuma 06:46
ne var bunda..
ne var bunda anlamıyorum habere bak,bu ülkede yaşıyor alevilerde...
izmirli yazıyor 04 Eylül 2008 Perşembe 21:57
önce insan...
herkes önce adam olsun,insan olsun!
şişştt yazıyor 04 Eylül 2008 Perşembe 16:39
normal olana şaşırma
Halkı alevi ve sünnilerden oluşmuş bir ülkede bu durum normal bir olaydır.Bunu alevilere verilmiş bir sadaka gibi gösteren cem vakfı yöneticini kınıyorum.Ayrıca cem vakfı yöneticileri alevileri sağcı ,gerici ve ırkçı siyasi akımların peşine takma sevdasından vazgeçsin.
ali doğanay yazıyor 04 Eylül 2008 Perşembe 13:52
Yanlış başlık
Gül'ün atadığı 21 rektörün 13'ü sünni.
melih erdal yazıyor 04 Eylül 2008 Perşembe 12:27
askil
gerçekten öyleyse yazıklar olsun güle
asd yazıyor 04 Eylül 2008 Perşembe 12:08
tesekkür
abdullah güle bundan dolayI tesekkür ediyorum
Akrep87 yazıyor 04 Eylül 2008 Perşembe 12:02