DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana, Hükümetinizce genel ya da kısmi herhangi bir af hazırlığı yapılmakta mıdır? diye sordu.
Yağız, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, bazı kişi ve kesimlerin, bir süredir af ya da genel af konusunu gündeme getirdiklerini, hatta bu affın, terör örgütü PKKlıların yanı sıra, yaklaşık 35 bin insanımızın yaşamını yitirmesine neden olan bölücü başını da kapsayacağını iddia ettiklerini öne sürdü.
Bu konunun son olarak NATO eski Başkomutanı Orgeneral Wesley Clarkın Financial Times gazetesinde yayımlanan, bir makalesinde de yer aldığını bildiren Yağız, önergesinde şu sorulara yer verdi: Hükümetinizce genel ya da kısmi herhangi bir af hazırlığı yapılmakta mıdır? Hazırlık yapılıyorsa, bu affın hangi suçları ve suçluları içermesi öngörülmektedir? İddia veya tavsiye edildiği gibi, bölücü başı da bu affın kapsamında yer alacak mıdır? Terörle mücadele konusunda işbirliği yapılacağı söylenen şu ya da bu ülkeye, afla ilgili olarak Hükümetiniz düzeyinde verilmiş bir söz var mıdır?
AA
























Yorumlar
Tüm yorumlar »Gönder