USD: 1.7379
EUR: 2.3062

İstanbul 1°C

Ankara -5°C

İzmir 3°C

MHP’li Gül’den beklenen yalanlama

Bir röportajında ’PKK’lılar da bizim şehidimizdir’ dediği yazılan eski MHP Milletvekili Mehmet Gül, röportajdaki sözleri söylemediğini açıkladı.

28.11.2007 - 16:53
MHP’nin önde gelen siyasetçilerinden Mehmet Gül’ün, dünkü Vatan gazetesinde çıkan röportajında yer alan, "Dağda ölen PKK’lılar da bizim şehidimizdir” sözleri gündeme bomba gibi düştü. Mehmet Gül’le konuşan Mine Şenocaklı da, röportaja bu sözleri duyunca ’yanlış duydum sandım’ diye giriş yapmıştı. Sözleri kamuoyunda geniş yankı uyandıran ve MHP teşkilatlarında büyük tepki oluşturan, sözleri hakkında görüştüğümüz Mehmet Gül, Haber7.com’a yaptığı açıklamada, PKK’lılara şehit demediğini, kendisiyle röportaj yapan Mine Şenocaklı’nın sözlerini çarpıttığını söyledi.

SÖZLERİMİ ÇARPITTI
Söylediklerinin yanlış anlaşılmanın ötesinde, tamamen çarpıtma olduğunu ifade eden Mehmet Gül, "Ben böyle bir söz sarfetmedim. PKK’nın bölgede 30 bin insanımızı şehit ettiğini ve bunların arasında da bölgede yaşayan birçok insanımızın da olduğunu söyledim. ’PKK’lılar da bizim şehidimizdir’ demedim. Benim bahsettiğim insanlar, bölgede yaşayan masum vatandaşalrımız. PKK, kadın, çocuk demeden binlerce masum insanı katletti. Benim şehitten kastım bu insanlardı. Fakat gazeteci arkadaş manşete flaş birşey taşımak için benim sözlerimi ya yanlış anlamış ya da çarpıtmış. Röportajın girişinde benden bu sözleri duyunca şaşırdığını yazmış. Madem şaşırmıştı da neden tekrar sormadı? Orhan Pamuk’la ilgili de ben bir satır konuştum. O, on yerde farklı farklı kullanmış" şeklinde konuştu.

ARADIM BANA DÖNMEDİLER
Röportajın yayınlanmasından sonra,hemen gazeteyi aradığını belirten Gül, " Mine hanım yerinde yokmuş. Ulaşamadım. Yazı İşleri Müdürü Barbaros beyle görüştüm. beni arayacakalreını söylediler ama daha arayan falan olmadı." dedi.

ŞEHİTLERİMİZE İHANET ETMEM
Kendisine gelen tepkilerle de cevap veren Gül şunları söyledi: "Ben sözlerime sahip çıkan ve ne söylediğini bilen birisiyim. Bu başıma gelen ilk değil. Fakat bana tepki gösteren arkadaşlar benim böyle bir söz söyleyemeceğimi bilmeliydi. Yılların Mehmet Gül’ü böyle b saçma sapan bir laf eder mi? Ben geçmişimi nasıl silerim? Mücadelemi nasıl yok sayarım? PKK’lılara şehit diyerek verdiğimiz binlerce şehide ve şehitlik makamına ihanet etmiş olacağımı ben iyi biliyorum."

Haber 7





Yorumlar

Tüm yorumlar »
Adınız soyadınız:

Gönder
Vazgeç ya da

Yükleniyor...
İstanbul Finans Merkezi'nin detayları Ahmedinecad meclis önünde ifade verecek Mersin'de 10 araç kundaklandı Topbaş: Metrobüs FSM Köprüsü'nden de geçecek Luna ağrı kesici Muhteşem Yüzyıl'ın kamera arkası - Foto Demirtaş: Bunun hesabını verecekler Mehmet Baransu peşindeki MİT'çileri yakalattı 20 milyon yıllık buzulaltı gölüne ulaşıldı Donmak üzereyken son anda kurtarıldı Otomobil devi fabrikasını 1 Euro'ya satıyor Fatih'in İstanbul'un fethinde kullandığı belgeler Yerden 500 metre yüksekte ölüme meydan okudu - Video Moussa Sow: İyi ki Fenerbahçe'ye gelmişim İcradan batık dev şirketler - Galeri
Sözde soykırımı tanıyan ülkelerle ticaretimiz arttı 06:01
Sözde soykırımı tanıyan ülkelerle ticaretimiz arttı

Türkiye'nin Ermeni soykırımı iddialarını kabul eden ülkelerle ticareti artıyor.

Bedensel engelli kadına işkence ve tecavüz 04:43
Bedensel engelli kadına işkence ve tecavüz

Çocuklarının gözü önünde kocası tarafından dövülüp işkence yapılan bedensel engelli kadına tecavüz de edilmiş.

Birand'ın 28 Şubat belgeselinde Çiller neden yok - İzle 04:29
Birand'ın 28 Şubat belgeselinde Çiller neden yok - İzle

'Son Darbe: 28 Şubat' belgeselini hazırlayan Birand, Çiller'in belgeselde neden olmadığını açıkladı.

Ahmedinecad meclis önünde ifade verecek 04:17
Ahmedinecad meclis önünde ifade verecek

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, devrimden bu yana ilk kez bir cumhurbaşkanı olarak meclis önünde ifade verecek.

Hakkari'de PKK ile sıcak çatışma 03:54
Hakkari'de PKK ile sıcak çatışma

Hakkari'nin Çukurca ilçesine sızmaya çalışan bir grup PKK'lı ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

3 aylık bebek Kanada Meclisi'ne girince 03:52
3 aylık bebek Kanada Meclisi'ne girince

Kanada'da 3 aylık bebeği ile Meclis’e gelen milletvekili kadın, salondan çıkarılmak zorunda kaldı.

İstanbul Finans Merkezi'nin detayları 03:52
İstanbul Finans Merkezi'nin detayları

4 bölgeden oluşacak, 2.5 milyon metrekarelik alanı kaplayacak. Projeye Kapalıçarşı ve Topkapı Sarayı ilham verdi.

Tolga Karel'den muhteşem ihanet - Galeri 12:04
Tolga Karel'den muhteşem ihanet - Galeri

Tolga Karel, hamile eşini aldatırken Süper Kulüp kameralarına yakalandı.

Yetenek Sizsiniz'de şaşırtan illüzyon - İzle 13:47
Yetenek Sizsiniz'de şaşırtan illüzyon - İzle

Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın'ın içinde yer aldığı illüzyon şovu, ekran başındakileri şaşırttı.

Kemal Burkay siyasete atılıyor 16:25
Kemal Burkay siyasete atılıyor

Kemal Burkay, hangi parti ile siyaset sahnesine çıkıyor?

Dilara Gönder canlı yayında gülme krizine girdi 11:36
Dilara Gönder canlı yayında gülme krizine girdi

Gazete manşetlerini okuyan Dilara Gönder'in canlı yayındaki zor anları.

Hilal Cebeci'den bol frikikli oryantal - İzle 10:31
Hilal Cebeci'den bol frikikli oryantal - İzle

Hilal Cebeci'den transparan gecelikle oryantal.

Bayülgen'den Rabia Kazan'a sert eleştiri - İzle 10:16
Bayülgen'den Rabia Kazan'a sert eleştiri - İzle

Okan Bayülgen, programına konuk ettiği Rabia Kazan'a samimiyetsizlik eleştirisinde bulundu.

Mali: Nafakadan anam ağladı 11:55
Mali: Nafakadan anam ağladı

Manken Irmak Atuk'la birlikte olan Erbil, sevgilisinin "Evlenelim" baskısı üzerine isyan etti


31,294 kişi takip ediyor

Oyna kafanı dağıt!