YORUMLARINIZ
DOLAR /
Alış
1,2335
Değişim
-0.64
EURO /
Alış
1,9345
Değişim
-0.87
IMKB
34.300


Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şanlıurfa'nın fedakar doktoru

Viranşehir Devlet Hastanesi'nin tek çocuk doktoru, günde ortalama 150 hastaya poliklinik hizmeti veriyor.
13 Mayıs 2008 / 20:02
Sanliurfanin-fedakar-doktoru

Sağlık Bakanlığınca ''Bebek Dostu Hastane'' olarak belirlenen ve geçen aya kadar 3 çocuk doktorunun faaliyet gösterdiği hastanede, doktorlardan biri geçen ay tayin isteyerek, ilçeden ayrıldı. Bir doktor da hastaneden istifa ederek, özel bir poliklinikle anlaştı.

Bunun üzerine hastanede tek bir çocuk doktoruyla hizmet verilmeye başlandı. Günde ortalama 500 civarında çocuğun tedavi için müracaat ettiği hastanede, 150 civarında hastaya poliklinik hizmeti verilebiliyor.

Hastaların bir kısmına sonraki güne randevu verilirken, bazı hasta yakınlarınında da çocuklarını özel muayenehane ve polikliniklere götürmek durumunda kaldığı bildirildi.

Çocuk doktoru sayısının yetersiz olduğunu belirten hasta yakınları, yeni atama yapılmasını istediklerini ifade ettiler.

DOKTOR ATAMASI
Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Devran Demir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hastanedeki doktor eksiğini İl Sağlık Müdürlüğüne bildirdiklerini kaydetti.

3 doktorun görev yaptığı dönemde hastanede günde ortalama 500 civarında hastaya poliklinik hizmeti sunmaya çalıştıklarına değinen Demir, diğer iki doktorun ayrılmasının ardından çocuk polikliniğinde yoğunluğun arttığını ifade etti.

İlçede doğurganlık oranının fazla olduğunu, tek çocuk doktorunun işlere yetişmekte zorlandığını aktaran Demir, ''Umut ediyorum kısa sürede hastanemize doktor ataması yapılır'' dedi.

Hastanenin tek çocuk doktoru Nilüfer Oğun ise günde ortalama 150 çocuğu muayene ettiğini belirterek, ''Ayrıca çocuk servisinde yatan hastalara, doğumhaneye, erken doğum ünitesine de bakıyorum. Hastaları geri çevirmemek için elimden geleni yapıyorum'' şeklinde konuştu.

 

AA