Enson Haber Sitesi Güncel Haberler
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

PKK'lılardan kaçmaya çalışıyordum

Akdeniz Üniversitesini karıştıran Ömer Ulusoy: Havaya ateş ettim.
04 Temmuz 2008 / 18:30
PKKlilardan-kacmaya-calisiyordum
Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Yurdu ve Yerleşkesi içerisinde 4 ve 6 nisan tarihlerinde yaşanan olaylarla ilgili açılan davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklardan 15'i tahliye edilirken, Ömer Ulusoy'un da aralarında bulunduğu 7 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Akdeniz Öğrenci Yurdunda 4 Nisan tarihinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında, 6 Nisan tarihinde de yerleşke içerisinde öğrenci grupları ve öğrenci olmayan kişilerin karıştığı olaylarla ilgili Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde tek duruşma olarak saat 10.40'tan bu yana görülen davada, ifadelerin tamamlanmasının ardından mahkeme ara kararını verdi.

Mahkeme heyeti, Ömer Ulusoy'un da aralarında bulunduğu 7 sanığın, üzerlerine atılı suçlamalardan dolayı tutukluluk hallerinin devamına, bazı öğrenciler ve olaylara öğrenci olmadıkları halde dışarıdan karışan bazı kişilerin de aralarında bulunduğu 15 sanığın tahliye edilmesine karar verdi.

Sanıkların yargılandığı ilk duruşma, sanık sayısının fazlalılığı nedeniyle, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başka davaların duruşması yapılmadı. Ömer Ulusoy duruşmaya sakalsız, bıyıksız, çizgili gömlek, kravat ve siyah takım elbiseli olarak katıldı.

Duruşmaya sadece sanıklar, avukatları ve gazeteciler alındı. Zanlılardan ilk olarak, öğrenci olmadıkları halde olaylara karışan ülkücü oldukları idda edilenlerin ifadesi alıdı.

‘GAZETECİLERİN NE İŞİ VARDI?’
İlk ifadeyi veren provokatör Ömer Ulusoy, mahkeme başkanının, “6 Nisan günü öğrenci değilsin, ne işin var orada, seni kim çağırdı?” sorusuna, “Bizim arkadaşlarla birlikte, bu olaylar nedeniyle oraya gittik” yanıtını verdi. Hakimin, “Öğrenci değilsin, ne işin vardı senin orada?” diye tekrar sorması üzerine Ulusoy, “Gazeteciler de oradaydı, onların ne işi vardı?” cevabını verdi.

Savunmasına devam eden Ulusoy, “Orada olaylar vardı. Bayram yapmışlardı. Arkadaşlar yardıma çağırınca oraya gittim. Ben havaya ateş ettim. Üniversiteye girer girmez, kendimizi olayların içerisinde bulduk. Havaya ateş etmek zorunda kaldım. Onlar sol grup değil, PKK'lı. Bize doğru saldırdılar. Kaçmak için ateş ettim. Görüntülerde de var. Kaçmaya çalışıyordum. Yaklaşık 7- 8 el ateş ettim. Kastım olsaydı, mutlaka birilerini vurur veya yaralardım. Üzerlerine ateş ederdim. Ayrıca kimseyi suç işlemeye teşvik etmedim. Daha üniversiteye girer girmez olayların ortasında kaldım” diye konuştu.









kahraman tit
ömer ulusoya özgürlük istiyoruz pkk lılara idam istiyoruz keşke öldürseydi bi kaç hainide boşa yatmazdı.
tit yazıyor 05 Temmuz 2008 Cumartesi 11:29
ihale
Bütün olay bu gariban herife ihale edildi.Onu gaza getirenler ve üniversiteyi pkk yuvasına çevirip satırlarla gezenler unutturuluyor.Tam bir kurnazlık.
nurtekin yazıyor 05 Temmuz 2008 Cumartesi 10:38
döneklere
eğer akdeniz ünüversetesine gerçekten PKK bayrağı asılmış ise eğer ömer arkadaşımız onun mücadelesini vermiş ise onun alnından öpüyorum.bazı içimizdeki demokresi dönekleri var birileri benim ünüverseteme getirecek PKK bayrağı asacak ben demokrrasiden söz edeceğim varmı üç köfte25 e burası türküye ve bizlerde lazıyla çerkezi kürdüyle burda yaşıyorsak türküz gereken dersler bazı yerlerde verilmesi lazım eğer ömer arkadaşımın sözleri doğruysa alnından öpüyorum.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.saygılar.
rasim yazıyor 05 Temmuz 2008 Cumartesi 08:27
Lütfen okuyun
pkk ya maddi manevi yardım edenin Allah belasını versin.Cenab-ı Allah bu dünyada da ahirette de iki yakasını getirmesin ve Allah C.C bu dünyada da ahirette de güldürmesin,Allah gün yüzü göstermesin,bu dünyada da ahirette de yatacak yerleri olmasın,kan kussunlar mübarek Üç Aylar yüz hürmetine.Dertler belalar üzerinde olsun.
misafir41 yazıyor 05 Temmuz 2008 Cumartesi 04:35
magra adamı mardin cvp
hadi magranıza salvarlı eskiyalar siz ancak orda yasarsınız)))
.. yazıyor 04 Temmuz 2008 Cuma 21:17
cutere
Hakaret, küfür, aşağılama vb. ifadeler içeren ve büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmamaktadır. Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler, ilginize teşekkür ederiz...
malazgirtli yazıyor 04 Temmuz 2008 Cuma 21:17
olayları bilmeden konuşuyorsunuz
bilip bilmeden konuşuyorsunuz. üniversitede türk bayrağını indirip pkk bayrağı astılar.pkk lılar yurda girip kız öğrencileri zopalarla dövdüler. bunlar socu değil, devrimci değil ,pkk lıydı
yıldıray yazıyor 04 Temmuz 2008 Cuma 21:11
bırak palavrayı...
provakatöre bak.. utanmadan havaya ateş ettiğini söylüyor.. o görüntüleri bizde izledik muhakkak ki hakimde izlemiştir.. direkt seni kovalıyanların üzerine ateş ettin... bide solcu değilmişlerde PKK lilermiş, ulan fark eder mi sizin için sağcı solcu Kürd Türk bu ülkenin karışması için herşeyi yaparsınız... sizin derdiniz vatan millet sakarya değil... ülkeyi karıştırmak... nasılda güvendiğin dağlar birbir yakalanıyor... gerçi ben bu olayıda samimi bulmuyrum ya neyse... bu ülke faşistlerden temizlenecek bir gün ve gerçek sahiplerine verilecek.. yani hakların kardeşliğine inananlara...
mehmet yazıyor 04 Temmuz 2008 Cuma 20:37
bir sakalli
bu adam kim kime hizmet ediyor anlamadim bu tur insanların yaptiğini onaylamak gerçekten ülkemiz adina yazik yani hepimiz biri birimize silah sikalım ne yapalım bakın hepimiz ayni gemideyiz batarsak hepimiz birden batarız hepimize de bu ülkede yaşamak için bolca yer var tüm farkiliğimizle biribirimizi kabul etmek zorundayız hiç birimizin bu ülkeden başaka yerimi var allah aşkina ne olur biribirimize saygi duyalim saygilar herkese
tuncay umut yazıyor 04 Temmuz 2008 Cuma 20:37
mardinli,hava yapma...!
sen orada onu asarsın,biz tüm mardinli..!! anladınmı kırmanyan..!!!
cutter yazıyor 04 Temmuz 2008 Cuma 19:47
provokatör
yaan konusuyorsun provokatör herif senin gibi fasistleri mardin de ibreti alem olsun diye asmak gerek
mardin 47 yazıyor 04 Temmuz 2008 Cuma 19:27