Gümüşhanede özel bir bankada Kredilendirme Bölümü Şefi olarak görev yapan Mustafa Karamanın bankayı 10 milyon TL dolandırıp kayıplara karıştığı iddia edildi. 15 yıldır çalışıyor
Gümüşhanede özel bir bankada yaklaşık 15 yıldan beri görev yapan evli 3 çocuk babası M.Kın yaptığı vurgun, müfettişlerin araştırmasıyla ortaya çıktı. Rutin yapılan teftiş sırasında müşterilerden habersiz hisse senetlerinin paraya dönüştürüldüğünü ve hesaplarının boşaltıldığı fark edildi.
Bunun üzerine araştırmalarını yoğunlaştıran müfettişler, kurumda 10 milyon liraya yakın dolandırıcılık olayının meydana geldiğini ortaya çıkardı.
Kayıplara karıştı
Yaşanan bu gelişmeler üzerine bankanın Kredilendirme Bölümünde şef olarak çalışan Mustafa Karamanın Cuma günü öğleden sonra kayıplara karıştığı belirlendi. Bankada 15 yıldır çalışan M.Knın müşterilere ait hisse senetlerini satıp, kendi hesabına aktararak kayıplara karıştığı iddia edildi.
Polis arama başlattı
Müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ile Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri harekete geçerek adı Mustafa Karamanı aramaya başladı.
100 bin TLlik araç kullanıyordu
Yaklaşık 10 milyon TL parayı kendi hesabına aktardığı belirlenen Mustafa Karaman, polis tarafından her yerde aranıyor. Bankayı dolandırdığı iddia edilen Karamanın son dönemlerde aşırı para harcadığı ve 100 bin TL değerinde lüks bir otomobil kullandığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Banka yetkililerinin konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaması da dikkat çekti.
























Yorumlar
Tüm yorumlar »Gönder