YORUMLARINIZ
DOLAR /
Alış
1,2525
Değişim
-0.63
EURO /
Alış
1,9355
Değişim
-0.82
IMKB
41.831


Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

En iyi kadın oyuncu Nurgül Yeşilçay

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği'nin 2007 Oyunculuk Ödülleri, törenle sahiplerini buldu.
06 Mayıs 2008 / 00:47
En-iyi-kadin-oyuncu-Nurgul-Yesilcay

Mövenpick Oteli'nde düzenlenen gecede konuşan ÇASOD Başkanı Rutkay Aziz, bu yıl yönetmen Atıf Yılmaz'ın ölümünün ikinci yılı olduğunu belirterek, ''Onu saygıyla anıyor ve önünde saygıyla eğiliyoruz'' dedi.

Sunuculuğunu Cem Davran'ın yaptığı gecede, jüri tarafından geçen yıl festivallerde yarışan ya da gösterime giren 14 Türk filmi arasında yapılan değerlendirmenin sonuçları açıklandı.

''En İyi Kadın Oyuncu'' ödülünü ''Adem'in Trenleri'' filmiyle Nurgül Yeşilçay, ''En İyi Erkek Oyuncu'' ödülünü ise ''Mavi Gözlü Dev'' filmindeki rolüyle Yetkin Dikinciler kazandı.

''En İyi Umut Veren Kadın Oyuncu'' ödülüne ''Saklı Yüzler'' filmiyle Şenay Aydın, ''En İyi Umut Veren Erkek Oyuncu'' ödülüne de ''Mavi Gözlü Dev'' filmiyle Ferit Kaya layık görüldü.

Kadir İnanır ve Tarık Akan'a ''Sinema Emek Ödülü''nün sunulduğu gecede, Cem Özer ve Uğur Polat da ''Jüri Özel Ödülü''nün sahibi oldu.

Törene katılamayan Özer'in ödülünü eşi Nurgül Yeşilçay aldı.

Törenin ardından Nükhet Duru ve Yaşar konser verdi.

 

AA











KÖŞESİZ YAZARLAR