YORUMLARINIZ
DOLAR /
Alış
1,2525
Değişim
-0.63
EURO /
Alış
1,9355
Değişim
-0.82
IMKB
41.831


Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trabzon, Ermeni tiyatrocuları alkışladı

Karadeniz Tiyatro Festivali'nde sahne alan Ermenistan ekibinin oyunu, ayakta alkışlandı.
08 Mayıs 2008 / 07:54
Trabzon-Ermeni-tiyatroculari-alkisladi

Trabzon'da devam eden 9'uncu Karadeniz Tiyatro Festivali kapsamında Ermenistan ekibinin dün gece sahneye koyduğu ‘Hizmetçiler’ adlı oyunu izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Gösterilen ilgiden memnun kalan Ermeni oyuncular, alkışlı desteğe yine alkışlarla yanıt verdi.

Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi'nde sahnelenen oyunda, iki hizmetçi kızın evin sahibinin evde olmadığı dönemde kendi hayal alemindeki düşleri ve sonrasındaki hayal kırıklıkları anlatılıyor. Yazarı tarafından, ‘Sırdaşlar tragedyası’ olarak adlandırılan Jean Genet'nin en bilinen oyunu olan, ‘Hizmetçiler’de, Janna Hovakimyan ve Marina Egiazaryan iç çamaşırlarıyla sahne alıyor. İki kadın oyuncuya Artur Sukiasyan adlı erkek oyuncu eşlik ediyor. Oyunun büyük bir bölümü, sahneye kurulan yapay bir havuz içinde geçiyor.

İzleyiciler oyunun sonunda 3 Ermeni tiyatrocuyu ayakta alkışladı. Gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren konuk sanatçılar, alkışlı desteğe yine alkışlarla cevap verdi. Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Murat Gökçer de oyunun yönetmeni Jean Genet'ye festival anısına plaket verdi.

İzleyiciler arasında yer alan Trabzon Belediye Başkanı CHP'li Volkan Canalioğlu, oyunu çok beğendiğini belirterek, “Festivale renk kattılar. Trabzon insanı da sanat ve sanatçıya verdiği değeri, ayakta alkışlayarak gösterdi. Oyundan çok keyif aldık. Sanat üzerinden siyaset yapılmaz. Ermenistan, Azerbaycan gibi pek çok ülkenin grubu bizim misafirimizdir. Biz herkesi kucaklıyoruz. Oyunun ayakta alkışlanması, Trabzon insanının sevecenliğini, konukseverliğini bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

Geçen yıl yapılan festivale, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinden dolayı son anda gelmeyen Ermenistan, 9'uncusu yapılan festivale daha önce de 2 kez katılmıştı.

 

Milliyet








Lokum gibi
Böyle lokum gibi tiyatroculara ermenide olsa her şey feda.
Münir yazıyor 08 Mayıs 2008 Perşembe 11:05
çok ayıp
trabzona yakışmadı yorum yok
Kürşad yazıyor 08 Mayıs 2008 Perşembe 09:07



KÖŞESİZ YAZARLAR