YORUMLARINIZ
DOLAR /
Alış
1,2525
Değişim
-0.63
EURO /
Alış
1,9355
Değişim
-0.82
IMKB
41.831


Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Peugeot-Citroen'den Türkiye'ye yatırım

Fransız otomotiv devlerinden Peugeot-Citroen Grubu, yeni fabrika yatırımı için Türkiye de yer alıyor.
05 Mayıs 2008 / 09:35
Peugeot-Citroenden-Turkiyeye-yatirim

Fransız otomotiv devlerinden Peugeot-Citroen Grubu, yeni fabrika yatırımı için incelediği ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor.

Şirket yatırım yapacağı ülke kararını yıl sonunda verecek. Rusya ve Orta Asya pazarına girmeyi hedefleyen Peugeot-Citroen Grubu, toplam 300 milyon euro yatırımla iki üretim tesisi kurmayı planladığını ve düşük karbondiok
Bir süredir kulislerde Peugeot-Citroen Grubu'nun Türkiye'de yatırım yapmayı planladığı ve yatırım yapılacak ilin hedef pazar olan Rusya'ya yakınlığı, liman avantajı nedeniyle Samsun olduğu belirtiliyordu. Peugeot'un bu yatırımı açıklamak için yaşanan siyasi krizin durulmasını beklediği kaydediliyordu.

Geçen yıl haziranda Rusya'da gerçekleşen ve mini-Davos olarak nitelendirilen dünya ekonomik forumunda Volvo, Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Peugeot Citroen ve Japon Suzuki Motor, Rusya'da fabrika kuracaklarını açıklamıştı. Foruma Türkiye'yi temsilen katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Coca-Cola Ceo'su Muhtar Kent bu şirketlerin CEO'ları ile tek tek görüşerek Türkiye'ye yatırım sözü almıştı.

Avrupa'nın otomobil devi Peugeot-Citroen grubu 2010 yılında dünya genelinde 100 bin araç satarak dünyadaki satış rakamlarını üçe katlamayı hedefliyor. Dünyanın büyüyen pazarlarına girmeyi hedefleyen şirket Rusya, Türkiye ve Orta Asya piyasalarını gözüne kestirmiş durumda. Bu piyasalarda ise Alman ve Japon firmalarının büyük hakimiyeti var. Bu firmalarla rekabette ulaşım ve vergi avantajlarından yararlanmak isteyen şirket, Rusya ve Orta Asya'ya hitap eden bir bölgede fabrika kurmayı hedefliyor.

Fransız Peugeot-Citroen Grubu CEO'su Christian Streiff'ın geçen yıl mayıs sonunda açıkladığı karlılığı ve büyümeyi artıracak 2010 Planı'ndan Türkiye'ye önemli roller biçilmişti. Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jan Carnoy da "Türkiye PSA Grubu için önemi sürekli artan bir pazar. Türkiye, grubun yatırım bölgesi içinde yer alıyor" demişti..

 

Cnntürk








BUYRUN,SAMSUN SİZİ BEKLİYOR!
Hakaret, küfür, aşağılama vb. ifadeler içeren ve büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmamaktadır. Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler, ilginize teşekkür ederiz...
BAHA KAYA yazıyor 12 Mayıs 2008 Pazartesi 20:45
...
Gelin gelin işsizlik biraz yatışsın. İşim olduğu halde diken üstündeyim.
Hasan POSTALCILAR yazıyor 05 Mayıs 2008 Pazartesi 09:37



KÖŞESİZ YAZARLAR