DOLAR ![]() | ||
| Alış | ||
| Değişim | ||
EURO ![]() | ||
| Alış | ||
| Değişim | ||
| IMKB | ||
Gül de AKP'liler de SMOKİN giyecek

Milliyet / Güneri Civaoğlu
İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in Türkiye’ye ziyareti onuruna smokin giyecek mi, giymeyecek mi tartışmaları sürerken Milliyet yazarı Güneri Civaoğlu, konuya noktayı koydu. Gül'ün Çankaya Köşkü’ndeki akşam yemeğinde frak/smokin sorunu çözüldü.
GÜL SMOKİN GİYECEK
İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in Türkiye’ye ziyareti onuruna Çankaya Köşkü’ndeki akşam yemeğinde frak/smokin sorunu çözüldü.
Dün de belirttiğim gibi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül smokin giyecek.
Davetliler de öyle... Böylece Türkiye’deki kökleri Erbakan’ın 1970’lerde kurduğu partisine kadar uzanan siyaset kadrosundaki “frak/smokin” önyargısı aşılacak.
AKP'LİLER DE SMOKİN GİYECEK
Gül, bir örnek oluşturacak. Çünkü...
Bu davete katılacak diğer AKP doruk isimleri de smokinleri çekecekler.
Örneğin...
Şimdiye kadar hiç frak ya da smokin içinde görülmeyen Başbakan Erdoğan da... “Bu takıntı neden?” sorusuna cevap ararken Ahmet Hakan’ın açıklamasını yazmıştım. Dün de kendi köşesinde daha da ayrıntı vermiş.
KIYAFET KÜLTÜREL BİR KONUDUR
Bu arada, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özavşar ile de konuştum.
O da “net bir hüküm olmadığını” söyledi.
Tuttuğum notu yansıtayım...
“Kıyafet kültürel konudur. Dinin bir hükmü yoktur. Toplumların kabulleri ile ilgilidir.
Cumhuriyet döneminde frak yadırganmış olabilir. Protest zihniyet...”
Ama en güzel anlatımı sona sakladığım şu cümleydi:
“Allah suretlerimize değil, kalplerimize bakar.”

Haberin olsun























