Enson Haber Sitesi Güncel Haberler
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Krizin sebebi DSP'nin 'S'si

DSP'deki istifa krizinin PERDE ARKASINI yine ÖZEL KALEM yazıyor.
03 Temmuz 2008 / 23:37
Krizin-sebebi-DSPnin-Ssi

ENSONHABER.com/ÖZEL KALEM
DSP'DEKİ KRİZİN PERDE ARKASI
DSP'de yaşanan istifa krizinin perde arkasını yine her zaman olduğu gibi ilk  ÖZEL KALEM yazıyor. Gün içinde DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in istifa ettiği haberi geldi. Ancak Sezer bir açıklama yaparak bu iddiaları yalanladı.

İşte DSP'de yaşanan istifa krizinin perde arkasında yaşananlar.

"SOL İKTİDARA GELEMEZ"
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in istifa noktasına gelmesine yol açan gelişmeler, partinin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit'in parti politikaları ile ilgili eleştirilerinden kaynaklanıyor. Özellikle son yıllarda yaşlılığın da verdiği etkiyle muhafazakr ve milliyetçi bir çizgiye kayan Rahşan Ecevit; "Sol bu ülkede seçimle iktidar olamaz" fikrini savunmaya başladı. Rahşan Ecevit bu fikrini Zeki Sezer'le yaptığı baş başa görüşmede de dile getirdi. Rahşan Ecevit'in 'Sağlı-sollu ittifak' projesi de bu fikirden kaynaklanıyor.  

HEDEF DSP'NİN 'S'SİNİ KALDIRMAK
Rahşan Ecevit'in partiyi 'kendi malı gibi' görmesinin başta Zeki Sezer ve bazı milletvekillerini rahatsız ettiği biliniyor. Ancak rahatsızlık bununla da sınırlı değil. Rahşan Ecevit'in DSP'yi iktidar yapma planında, DSP'nin 'S'sini kaldırmak da var. Yani, Bülent Ecevit'in siyaset literatürüne soktuğu 'Demokratik Sol' siyasetinin terk edilmesi. Rahşan Ecevit, bunu için Demokratik Sol Parti'den 'SOL' kavramının çıkarılmasını da öneriyor. Rahşan Ecevit'in bu önerisine ise Zeki Sezer şiddetle karşı çıkıyor.



SON DAKİKA!!

SEZER: İSTİFA ETMEDİM
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, “Sayın Rahşan Ecevit'in o açıklamasından anlaşılan 'Zeki Sezer istifa etti' sözü külliyen yanlıştır. Hiçbir şekilde istifa
etmedim, bunu ima dahi etmedim” dedi.

"RAHŞEN HANIM YANLIŞ ANLAŞILDI"
Sezer, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bugün Rahşan Ecevit'in yaptığı açıklamadaki bir cümlenin “yanlış anlaşıldığını” ifade etti.

Sezer, şöyle konuştu:“Benim istifa ettiğimle ilgili bazı yorumlar, basınımızda bazı değerlendirmeler, televizyonlarımızda da alt yazılar geçti. Bu kesinlikle doğru değildir. Ben siyasete hizmet için girdim. 20 yıldır siyasetin her kademesinde görev yaptıktan sonra bugün genel başkanlık görevini sürdüren bir kişiyim. Bütün zorlukları, sıkıntıları aşarak buraya geldim. Zorluklar olacak, aşmak görevimiz, kararlıyız, aşacağız. Sayın Rahşan Ecevit'in o açıklamasından anlaşılan 'Zeki Sezer istifa etti' sözü külliyen yanlıştır. Hiçbir şekilde istifa etmedim, bunu ima dahi etmedim. Ancak, siyasette bir istifa mekanizması olduğunu bilirim, o istifa başarısızlık sonucunda olmalı, eğer Türkiye'de siyaset görevini doğru yapacaksa.

Rahşan Ecevit, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in istifa ettiğini ve kurultayın toplanacağını açıklamıştı.


Sezer'i istifaya ben davet etmedim

DSP Onursal Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Zeki Sezer'in istifası il eilgili bir açıklama yaptı.


sol
DSP CHP den daha sol dur.CHP burjuvazi ,kalantor, elit partisidir.Birleşmeye hayır.
cenk yazıyor 09 Temmuz 2008 Çarşamba 16:14
görecegiz
dsp bu ülkede hep solu bölmekten başka bi işe yaramayan bir parti oldu dsp hep solu böldü en ıyısı kapanmasıdır bütün solcular chp de birleşmelidir.
demokrat yazıyor 04 Temmuz 2008 Cuma 12:25
Sakın Bırakma
Ülkenin kaos ortamında olduğu bu günderde, tek kurtarıcı Rahşan hanım görülüyor. Yıllardır hep sayenizde düzlüğe çıktık. Sizin kadar bilen, sizin kadar başka dürüst olmadığına göre; burnunu herşeye sokmaya devam et. Parti babanızın mirası ya!
Aka yazıyor 04 Temmuz 2008 Cuma 09:18
yorum
sezer sizi kutluyorum oy vermesemde eceviti bitirdi topraga gömdü simdi sıra sana geldi o moruga hiç pas verme bildiğin gibi yap o ecevitede karışmasaydı siz kuvvetlı partı idiniz morelın bozulmasın
dost yazıyor 04 Temmuz 2008 Cuma 04:12
sezer kaç kuruş
arkadaşlar hep doğruları yazmış,bir eksikle;dsp chpnin kuyruğu,mhp de chp nin kuyruğu.ergenekon olayları olsaydı HİCAZETÇİ BAŞI baykal olacaktı.kuyruklara bir rütbe ile bir kavanozda bal verecekti.ŞAPKANI YİSİNLER ama oturtamamışlar.
ayçe yazıyor 04 Temmuz 2008 Cuma 01:42
bu adam ın iktidarın başına geleceğine kim inanır
tabiki kadir inanır :)
muro yazıyor 04 Temmuz 2008 Cuma 01:24
SEZER EFENDİ
eceviti mezara sokan bu karı senin de talaşını serer allahıma.. bir an önce TOZ OL..
enişteniz yazıyor 03 Temmuz 2008 Perşembe 23:57
SEZER EFENDİ
sen türkiye için gereksiz bir herifsin.. rahşan, senin bir ayağn mezarda bir ayağın musallada.. DE GET artık ya.. YETER.
enişteniz yazıyor 03 Temmuz 2008 Perşembe 23:37
.
bu adama acıyorum nedir çekti raşanın elinde
. yazıyor 03 Temmuz 2008 Perşembe 20:49
noldu sezercik??
hukumeti hergun istifaya cagiriyodunya noldu lan istifa etmek zorundami kaldin???
cemil yazıyor 03 Temmuz 2008 Perşembe 20:27
ne fark eder ki?
istifa etsen ne olur etmesen ne olur. rahşan ve sen sezer dsp yi mahvettiniz. yazıklar olsun sana ...
hapşuu yazıyor 03 Temmuz 2008 Perşembe 16:05
etsene sezer
chp nin borazancı başısı ve , rejimin emniyet süboplarından biri olan sezer dırahşana daha ne kadar dayanabilecek.
osman osmanlıoğlu yazıyor 03 Temmuz 2008 Perşembe 15:55
haberi yok
adam istifa ettiriliyor haberi yok sen oraya kendinmi geldin ki kendin gideceksin sezer.
ahmet yazıyor 03 Temmuz 2008 Perşembe 14:50
Taze Kan Gerekli.
Sol partiyi kutluyorum. Biliyorsunuz dünyanın en genç nüfusuna sahip ülkelerden biriyiz.Tabi ki bunun sonucu da DSP ye taze bir kan gerekliydi,oldu da bitti maşallah .Hayırlı olsun. 8=))
GözlemliYorum yazıyor 03 Temmuz 2008 Perşembe 14:34