YORUMLARINIZ
DOLAR /
Alış
1,1855
Değişim
1.54
EURO /
Alış
1,7825
Değişim
-0.56
IMKB
40.950


Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Zenit'e ceza yolda

UEFA, final maçı öncesinde olay çıkan olaylardan Zenit'i sorumlu tuttu.
16 Mayıs 2008 / 11:41
Zenite-ceza-yolda
UEFA Kupası finali öncesi çıkan olaylarda 1 Rus taraftarın yaralanması, maç sonunda da Zenitliler’in sahaya inmesi sonrası iletişim direktörü William Gaillard, "Olaylardan takımlar sorumludur" dedi.

Cıty of Manchester Stadı’nda İskoç temsilcisi Rangers’ı 2-0 yenerek UEFA Kupası’nı kazanan Rus temsilcisinin taraftarlarının maç sonunda yaptığı taşkınlık ve sahaya inmesi kulübe pahalıya mal olacak. Karşılaşma sonunda olduğu gibi maç öncesi şehir merkezinde kavga çıktı. 1 Rus taraftar bıçakla yaralanırken, 6 taraftar da gözaltına alındı

Rapor bekliyoruz

UEFA İletişim Direktörü William Gaillard yaptığı açıklamada, "Maç gözlemcisinin raporunu bekliyoruz. Saha içinde yaşanan olaylardan takımlar sorumludur, her takım kendi taraftarından mesuldür. Bu sebeple bir ceza gündeme gelebilir" dedi. Maç öncesinde şehir merkezinde yaşanan olaylardaysa 20 taraftar gözaltına alınmıştı. Yerel polis ise yaptığı açıklamada İskoç taraftarların taşkınlık yapmadığını dile getirdi. Milli oyuncu Fatih Tekke’nin de 90 dakika forma giydiği karşılaşma sonucu Zenit, 50’nci UEFA Kupası’nın sahibi olurken, yıldız oyuncu UEFA’nın resmi internet sitesi tarafından "maçın adamı" seçildi.