Enson Haber Sitesi Güncel Haberler
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Arabanızı uzaktan yönetin

Ford'un programlanabilir anahtarı MyKey, arabanın hızını ve ses sisteminin gücünü kısıtlayarak arabasını çocuğuna veren ailelerin içini rahatlatıyor.
08 Ekim 2008 / 08:15
arabanizi-uzaktan-yonetin
Ford'un yeni icadı MyKey, ebeveynler ve çocuklar arasındaki "-Arabayı alabilir miyim? -Olmaz, hız yapar çarparsın kendini bir yerlere!" tartışmasını tavsamaya yardımcı olacakmış gibi görünüyor.

Arabayı ödünç alanın her yaptığını, GPS ve kablosuz bağlantı marifetiyle sahibine gammazlayan daha radikal önlem sistemlerinin aksine, MyKey'in kaydettiği tek şey kendisini son kullananın kaç km. yol yaptığı. Bununla beraber, kullanıcılar MyKey'i, arabayı 120 km/s'den fazla hız yapmamaya ya da 70, 80 veya 90 km/s'den fazla hız yapıldığında radyoyu kapatarak sürücüyü uyarmaya ve ses sisteminin sesini belli bir yere kadar açabilmeye programlayabiliyor. Böylece arabayı ödünç alan, genç olduğu varsayılan kimse deli gibi hız yapıp kazaya uğrama riskinden korunuyor ve çevreyi rahatsız edemiyor. Aileler de, binlerce liralık arabalarını emanet ettikleri çocuklarını uzaktan kumandayla yöneterek ona ne kadar güvendiklerini göstermiş oluyorlar.

Unutmadan, MyKey ile ilgili "Anne-babanızın böyle bir aygıta sahip olmasını ister misiniz?" sorusu sorulan gençlerin yüzde 67'si "Tabii ki hayır!" cevabını verirken, "Peki ya bu cihaza sahip olmak arabayı daha kolay almanızı sağlasa?" sorusuna "Yine de hayır," cevabı verebilenlerin oranı yüzde 36'ya düşüvermiş. İlkesiz şimdiki gençler, ilkesiz!







hımm
arabanın hızı demişssiniz ozaman bunu yapanlar iraz acemı olmalı sanırım hız demek gelen tehlikelerden kaçmak demektir birisi sizic arpacak nasıl kacacak cocuk arabayla yanlıs onlem bence yapaaklarsaa zırh yaptırsınlar okadar paraları varsa.
playturk yazıyor 08 Ekim 2008 Çarşamba 17:03