Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Emre KONGAR

AKP Yazarlara Karne Vermiş

06 Aralık 2007 Perşembe

Sevgili okurlarım, değerli gazeteci Sabahattin Önkibar , Yeniçağ gazetesinde 28.11.2007 tarihinde aşağıdaki makaleyi yayınladı.

"AKP'den Yazarlara Karne?

Bir gün AKP MKYK'sı bitiminde çok eski dostum olan bir üye aradı ve şunları söyledi: Sabahattinciğim ne olur bu kadar aleyhte yazma. Her toplantıda ayrıntılı verilen medya raporunda aleyhte yazanların başlarındasın.. Bu söz üzerine rapordan ayrıntıları istedim ve isimleri tek tek sayarak onay aldım.

Buna göre pekiyi alanlar: Mehmet Altan, Hasan Cemal, Taha Akyol, Mehmet Barlas, İlter Türkmen, Deniz Gökçe, Hasan Celal Güzel, Ahmet Altan, Nuray Mert, Yasemin Çongar, Ergun Babahan, Emre Aköz, İsmet Berkan, Engin Ardıç...

Sınıfı geçenler: Serdar Turgut, Cüneyt Ülsever, Rauf Tamer, M. Ali Birand, Yavuz Donat, Ahmet Hakan Coşkun...

Sınıfta kalanlar: Güngör Mengi, Ruhat Mengi, Emre Kongar, Yılmaz Özdil, Oktay Ekşi, Bekir Coşkun, İlhan Selçuk, Melih Aşık, Serdar Akinan, Tufan Türenç, Can Ataklı, Mustafa Mutlu, Altemur Kılıç, Yiğit Bulut, Mustafa Balbay...

Araya girip Fehmi Koru, Nazlı Ilıcak, M. Karaalioğlu, Ekrem Dumanlı gibi muhafazakâr medyadakileri sordum. Cevap aynen şöyle: Onları saymıyorum. Onlar zaten bizim adamlarımız . Onları biz gazeteci olarak görmüyoruz. (Öyle mi!.. Oysa onlar biz gazeteciyiz diyorlar...)"

***

Yazıya dikkatimi çeken değerli okurlarımdan Sayın Y.R.D., yolladığı mektupta şöyle diyor:

"Ne iyi etmişsiniz de sınıfta kalmışsınız Sn. Hocam.

Dün sabahtan beri forumlarda Yorum Farkı programında CAHİL sözünü kullanmanızı fırsat bilip laf söyleyenler çoğaldı.

Programınızı izlemiş biri olarak ne demek istediğinizi elbette anladım.

Sn. Barlas 'ın ise konuyu çarpıtmak için ne kadar çaba sarf ettiği de zaten malum. Merak etmeyin yalnız değilsiniz. Forumlarda aslanlar gibi sözünüzü savunuyoruz."

Sevgili okurumun dediği gibi, AKP tarafından gazeteci olarak sınıfta bırakılmak yeterli bir onur.

"Zaten bizim adamlarımız" denilenler bir yana, bence AKP tarafından verilen karnede pekiyi alanlar ile sınıfı geçenler , dönüp kendilerine bir bakmalı, "Gazetecilikte ne hatalar yapıyorum?" diye sormalı.

Değerli okurumun belirttiği gibi, AKP ve yandaşlarının "gerçeği saptırarak adam karalama" taktiklerinin son hedefi de ben oldum.

Yorum Farkı programında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1923'ten bu yana kaydettiği büyük başarıyı "mucize" olarak niteleyip bu mucizeyi açıklarken "1923'te Türkiye'de 11 milyon insan vardı. Bugünkü İstanbul'un nüfusundan daha az. Okuma yazma oranı yüzde on. Bunların da yarısı sadece adını soyadını yazabiliyor. Halk cahil. Nüfusun yarısı hasta; trahom, verem ve sıtma. O günlerden, o insanlardan, Atatürk Devrimleri sayesinde bugünkü Türkiye yaratıldı" anlamındaki sözlerim, Barlas tarafından saptırıldı:

"Kurtuluş Savaşı'nı yapan millete cahil mi diyorsunuz?" sorusuyla söylediklerimi çarpıttı.

Sonrası malum:

İnternet sitelerinde "Emre Kongar Kurtuluş Savaşı'nı yapan millete cahil dedi. Nasıl yorumluyorsunuz?" diye sorular sorularak aleyhime küfür kampanyası başlatıldı.

Milyonlarca izleyicinin gözü önünde cereyan eden bir konuşma bile nasıl saptırılıyor, hayret doğrusu!

Hem AKP ve yandaşlarının yaptıkları "dezenformasyonun" boyutları hakkında bir fikir vermek için, hem de olay kayıtlara geçsin ve bu olayın ışığında gazetecilere verdikleri karne daha gerçekçi olarak değerlendirilsin diye bu satırları yazdım.

ekongar@cumhuriyet.com,tr

ışığa dayanamayanlar
yurttaşlarım;şu yazıdan bile böyle sonuçlar çıkaranları "mantar gibi" yeraltında mı yetiştiriyorlar ki,ışığı karanlık,karanlığı ışık sanıyorlar?
aydın yazıyor 06 Aralık 2007 Perşembe 22:27
Degisim'in sinifinda kalan softa kafalilar
Hic bir donemde bu kadar kesin cizgiyle ayrim olmamisti.. Gercekten de bugunun ilginc manzarasina verilen tepkilere gore insanlarin "softa kafali" veya "aydinlik" oldugu anlasilabiliyor. AKP de bunu farketmis ve gercekten kafasi calisan ve olaylari gorebilen kisileri dogru bilmis. Burda sinifta kalanlar aslinda zamana ayak uyduramayip hayatin sinifinda kalanlar.. Ve ilk defa entel gecinenler aslinda genel halktan daha cahil bir hale dustuler. Cehaletleri dis dunyayi anlamamakta, olaylari analiz edememekte ve hala 1930'larin kafasinda takilmakta israr etmelerinde.. Bir Taha Akyolun H Cemal, Cengiz candar, MAli Birandin yazilarindaki akil ve kaliteye bakin bir de Yilmaz Ozdil, Bekir Coskun gibi saklabanlari okuyun anlarsiniz.
ali dogru yazıyor 06 Aralık 2007 Perşembe 21:56
palavra habere palavra yorumlar
Doğru olup olmadığı bilinmeyen bir habere yorum yazmak ancak Emre Kongar gibi at gözlüklü,nasipsiz insanlara özgü bir şeydir..S.Önkibar denen şahsiyet yıllarca Enver Ören'in yardakçılığını yapmış,her kovulan gazetecenin yaptığını yapıp şimdi eski patronuna çamur atmaktalar..Bunlar musluk akarken para için hiç bir şeyi görmezler,musluklar kapanıncada önüne gelene iftira atarlar..bu iftiraya balıklma atlayan monşer Emre beyde ondan beklenileni yapmış..Bu haberin palavra olduğunun ispatıda Ahmet Hakan gibi geçmişinden utanan kompleksli birinin geçer not alması..
Ahmet K. yazıyor 06 Aralık 2007 Perşembe 15:58
Sayin Kongar..
Sayin Kongar gibiler halka cahil, göbegini kasiyan, bidon kafa derken, Sizler buraya yorum yazanlar ne anladiniz da destek cikiyorsunuz.? Söyleyin sayin kongarin kendi isi ile bir seyler yaptigini.? Var mi? Yok ya ne var Gözlük üzerinden bakarak insanlara hakarat etmek. Bana hakaret etmiyor sizlere ediyor, cünki ben kongar gibileri Insandan saymiyorum artik..
Tuncay Agca yazıyor 06 Aralık 2007 Perşembe 15:44
gercek aydin
emre kongar bu ulkenin gercek aydinlarindan biri oldugunu dusunuyorum.yazilarini ve programlarini herkezin onyargisiz bi sekilde takip edip degerlendirmesi gerektigini dusunuyorum.
kadir senturk yazıyor 06 Aralık 2007 Perşembe 15:22
sınıfta kalanlar
para olsa sınıfta kalanları toparlayıp bi gazete çıkarırdım valla, durmak yok akpyi eleştirmeye devam
denizkucuk yazıyor 06 Aralık 2007 Perşembe 14:16
yazık (!) ki ne yazık (!)
Emre hocamın söylediklerini bzı arkadaşlar algılayamadıkları için bunu siyasal sebeplere bağlamakta geçikmiyorlar. Ama gerçekler herzaman acıdır. Yalaka gazetecileri (!) görmezlikten gelmek ne kadar cahilce.
cabbar yazıyor 06 Aralık 2007 Perşembe 13:27
aydın Emre Kongar gibi olur, olunur
doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar bunu küçük büyük herkes bilir. AKP tarafından gazeteci olarak sınıfta bırakılmak yeterli bir onur demiş Emre Bey, helal olsun böyle tutarlı ve ahlaklı bir insana, bir aydına sahibiz helal olsun.
emre altan yazıyor 06 Aralık 2007 Perşembe 13:10
yazık
gercekten yazık kendinizin haklı yada en önemlisi mağduru oynayıp diğer gazeteci arkadaşlarınızı iktidar yalakası gibi göster maniz size hiç yakışmıyor chp tabii artık ben onada inandım çünkü aralarında bir fark kalmadı mhp iktidarda olsaydı sizde sınıfı takdirnameyle gecenler sınıfına dahildiniz birde hakikaten karne olayı doğruysa bu iktidarada yazık saygılarımla
canan öztürel yazıyor 06 Aralık 2007 Perşembe 09:58
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI