DOLAR ![]() | ||
| Alış | 1,2335 |
|
| Değişim | -0.64 |
|
EURO ![]() | ||
| Alış | 1,9345 |
|
| Değişim | -0.87 |
|
| IMKB | 34.300 |
|

İngiliz muhabirler bile bu ayrıntıyı atladı
İNGİLTERE Veliaht Prensi Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla, 5 gün süren özel Türkiye ziyaretlerinin son gününde oldukça anlamlı bir ziyarette bulundu.
Prens Charles eşi Camillia ile birlikte dün Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.
35 dakika boyunca merkezi dolaşarak, tedavi gören gaziler hakkında bilgi alan Prens Charles, gazilerle tek ilgilenerek sohbet etti ve "Nerede oldu, nasıl yaralandın, protezini kullanabiliyor musun?" sorularını yöneltti.
En anlamlı hediye
Prens Charles'ın ziyaretindeki en güzel ayrıntı ise, Antalya'da düzenlenen Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'nda İngiltere'yi 2-0 yenen Türk Ampute Milli Takımı oyuncularının hediyesi oldu. Merkez'de tedavi gören Milli Takım'ın 3 oyuncusu, Prens Charles'a İngiltere karşılaşmasında çekilmiş büyük çerçeveli bir fotoğraf hediye etti. Karşılaşmanın sonucunu soran Prens Charles'a, "2-0 biz kazandık" yanıtı verilince, kızar gibi yapıp elini havaya kaldıran Prens Charles, "Söyleyin bakalım hanginiz o golleri attı, çabuk gösterin?" diye espri yaptı. Prens'in bu sözleri gazileri kahkahaya boğdu. Antalya'da düzenlenen Şampiyona'da son maçında Brezilya'yı 1-0 yenen Ampute Milli Takımımız dünya üçüncüsü oldu. Milli Takımımızın İngiltere'yi 2-0 yendiği maçta ise golleri Cüneyt ve Nurettin attı. Ampute futbol, kol veya bacaklardan birinin kesik veya kullanılamaz olan insanların koltuk değneği yardımıyla oynadıkları bir engelli sporuna verilen isim.
Türkiye'den ayrıldılar
İngiltere Veliaht Prensi Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla, ziyaretlerini tamamlayarak dün Türkiye'den ayrıldılar. Türkiye'de 5 gün kalan Prens ve eşi, Konya, İzmir ve İstanbul'da tarihi ve kültürel mekanları gezdiler. Ankara'da son günlerinde ise TSK Rehabilitasyon Merkezi'nin yanı sıra Anıtkabir'i ziyaret ettiler. Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak, saygı duruşunda bulunan Prens, Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:
"Mustafa Kemal'in mezarında ona saygılarımı sunmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye ve İngiltere, dünya barışı ve dostluğu için birlikte çalışmaya devam edecekler"
Özel Kalem / ENSONHABER.COM
![]() | Paranın Patronu TAK TAK TAK KİM O? 3 MİLYON EURO |
![]() | Özel Kalem Rahşan DSP'nin S'sini SİLMEK İSTİYOR |
![]() | Fikirci Bey Bunlar mı DARBE YAPACAKLARDI |
Tel: | Destek: info@ensonhaber.com info@pozitifmedya.com.tr | (+) POZİTİF MEDYA | Yazılım ve Sistem Yönetimi: CM Bilişim

Haberin olsun























