YORUMLARINIZ
DOLAR /
Alış
1,2275
Değişim
-0.16
EURO /
Alış
1,7485
Değişim
-1.13
IMKB
39.116


Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özel Kalem

AKP'de ŞENER KRİZİ'nin derin kodları

02 Temmuz 2008 Çarşamba

AKP'de yaşanan Şener krizinin derin kodlarını ÖZEL KALEM yazıyor: Şener neden istifa etmiyor? AKP neden Şener'i ihraç etmiyor? İşte Şener ve AKP'nin izlediği ince stratejinin derin kodları..

AKP'DE ŞENER SIKINTISI
Bugün toplanacak AK Parti MKYK toplantısında gözler Abdüllatif Şener'de olacak. Hafta başında yeni parti kurma çalışmalarına başladığını açıklayan Şener'in bugünkü MKYK toplantısına katılıp katılmayacağı merak ediliyor. Son MKYK'da eleştirilere hedef olan Şener'in parti kurma kararını açıklamasının ardından bugünkü MKYK'ya katılması halinde daha sert eleştirilere hedef olacağı, bazı partililerin de Şener'i istifaya davet edeceği kulislerde konuşuluyor. AK Parti MYKY üyesi olan eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ise istifa edip etmeyeceği yönündeki sorulara 'Bana yakışa tavrı göstereceğim' şeklinde cevap veriyor.

TRENDEN İNEN DEĞİL, KOVULAN OLMAK İSTİYOR
Siyasette etik konusundaki çıkışları ile tanınan Abdüllatif Şener'in mensubu olduğu bir partiden istifa etmeden yeni bir parti kurma çalışmalarını başlatmasının siyaset etiğine uygun olup olmadığı da tartışılıyor. Olayın etik yönü bir yana, Şener'in AKP'den istifa etmemesinin ardındaki siyasi taktik en çok merak edilen konu. Hatırlanacağı gibi ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu da AKP'den ayrılmış ve ANAVATAN partisinin başına geçmişti. Ancak Mumcu burada beklediği siyasi başarıyı yakalayamadığı gibi, 22 Temmuz seçimlerinde büyük bir hezimete uğrayarak 'siyaseten emekli' edildi. AKP'nin etkili isimlerinden Bülent Arınç'ın da hatırlattığı bu örneği en iyi bilen isimlerden birisi de şüphesiz Abdülaltif Şener. İşte bu yüzden Şener AKP'den istifa ederek seçmenn gözünde zor günde 'Trenden inen isim' olarak anılmak istemiyor. Bu yüzden parti ile ilgili eleştiri dozunu gittikçe arttırarak partiden ihraç edilmek gibi bir strateji izliyor.

ERDOĞAN OYUNU BOZUYOR
Ancak Şener'in bu planını 'Mağduriyeti çok iyi bilen' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bozuyor. Şener'in parti politikaları ve AKP'nin yönetim şekli ile ilgili eleştirilerine bugüne kadar Erdoğan'dan herhangi bir yanıt gelmedi. Hatta son MKYK toplantısında bazı partililerin Şener'in bu tavrını Erdoğan'a şikayet ettikleri, Erdoğan'ın ise 'Latif yine ne söylüyor' demekle yetindiği kamuoyuna yansımıştı. Erdoğan'ın bu tavrının nedeni ise, Şener'in 'AKP'den kovulup mağdur edilen kişi' imajı oluşmaması. Nitekim seçmenin 'mağdur edilen kişiye' gösterdiği teveccühü siyasi hayatında bizzat yaşayan Başbakan Erdoğan çok iyi biliyor.

Bugün yapılacak AKP MKYK toplantısı bir yandan da Şener hakkında merak edilen soruların da cevabı olacak. Şener bugünkü MKYK'ya katılıp istifasını mı açıklayacak, yoksa bu stratejisini bir süre daha devam ettirip partiden ihraç edilmeyi mi bekleyecek?

 

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI



KÖŞESİZ YAZARLAR