ABD 4 yılda Irak ve Suriye'de 12 bin sivili öldürdü
AA

Irak İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, ABD'nin öncülüğünde "Koalisyon güçlerince", Suriye ve Irak'ta gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin çarpıcı bir veri sundu.

Komiserlik tarafından yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü DEAŞ ile mücadele sırasında koalisyon güçlerince gerçekleştirilen hava saldırılarında 4 yılda, 2 bin 300'ü çocuk, 1130'u kadın olmak üzere 11 bin 800 sivilin hayatını kaybettiği ifade edildi.

ABD 4 yılda Irak ve Suriye'de 12 bin sivili öldürdü

DEAŞ'LI TERÖRİSTLER MUSUL'U İŞGAL ETTİ

Terör örgütü DEAŞ, 10 Haziran 2014'te ilk önce Irak'ın Musul kentini ve ardından ülke topraklarının üçte birini ele geçirmişti. Iraklı güçler, yaklaşık 3 yıldan uzun süren askeri operasyonun sonucunda Aralık 2017'de DEAŞ'ı büyük oranda ülke sınırlarının dışına atabilmişti.

KIRSALDA FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

Ancak buna rağmen DEAŞ, Irak-Suriye sınır şeridiyle Musul, Enbar, Selahaddin ve Kerkük vilayetlerinin kırsal bölgelerinde güvenlik güçleri ve sivillere saldırmaya devam ediyor.

ABD: 30 BİN HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİK

Pentagon, Eylül 2018'de yaptığı açıklamada, 2014-2018 yıllarında Irak ve Suriye'de terör hedeflerine yaklaşık 30 bin hava saldırısının gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)