ABD Büyükelçisi'nden AKP'ye sürpriz ziyaret

ABD Büyükelçisi'nden AKP'ye sürpriz ziyaret

Türkiye'ye geldiği ilk günlerde yaptığı basın özgürlüğü açıklaması ile Başbakan Erdoğan'ın tepkisini çeken ABD Büyükelçisi Ricciardone, Ergenekon davası kapsamında gerçekleştirilen medya baskınının hemen ertesinde, AK Parti'ye "nezaket" ziyareti yaptı.

ERDOĞAN'IN ACEMİ DEDİĞİ ELÇİ

Büyükelçi'nin basın özgürlüğü ile ilgili sözlerine parti grubunda tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçiyi 'Acemi' olarak tanımlamıştı.

AKP'YE NEZAKET ZİYARETİ

Nedim Şener, Ahmet Şık gibi gazetecilerin Ergenekon kapsamında gözaltına alınmasının ertesi günü ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone AK Parti'ye "nezaket" ziyaretinde bulundu.

ÖMER DİNÇER'LE GÖRÜŞTÜ

Türkiye'ye geldikten hemen sonra ''Bir yanda gazeteciler gözaltına alınıyor, bir yanda basın özgürlüğü deniyor. Biz gözaltıları anlamıyoruz'' şeklinde bir açıklama yapan ve AK parti'nin tepkisini çeken Ricciardone, AK Parti Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ile görüştü.

"HER ŞEYDEN BAHSETTİK"

Ricciardone, 1 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'de siyasi partiler arasında ilk olarak AK Parti'yi ziyaret ettiğini kaydeden Ricciardone, ziyaretinin nezaket amaçlı olduğunu ve Çelik ile ''her şeyden bahsettiklerini'' söyledi. ''En yakın temasta, en yakın istişarede kalmak için ittifak ettik'' diyen Ricciardone, ''Çok samimi, faydalı görüşmemiz oldu. Amerikan siyasetini anlattım, gayet güzel bir fikir alışverişi oldu'' diye konuştu. Ricciardone, gazetecilerin, basın özgürlüğüne ilişkin daha önceki açıklamalarıyla ilgili sorularını ise yanıtsız bıraktı.