ABD DAEŞ'e karşı siber savaş başlattı
AA

ABD DAEŞ'e karşı siber savaş başlattı

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford, Pentagon'da düzenledikleri ortak basın toplantısında, DAEŞ'le mücadelede gelinen son durumu değerlendirdi.

DAEŞ'le mücadelede, askeri operasyonların yanı sıra "siber araçların" kullanıldığı sanal savaşın da önemli olduğunu ifade eden Carter, "DAEŞ'e karşı sanal alemde başlattığımız siber savaş, örgütün iletişim araçlarını kullanımını olumsuz etkileyecek" dedi.

"ÖRGÜTÜN KANALLARINI DARATLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Carter, "siber stratejinin" başarılı olmasının, DAEŞ'i daha eski iletişim teknolojilerini kullanmaya iteceğini ve bunun da ABD'nin ilgili güvenlik kurumlarınca daha kolay zaafiyete uğratılabileceğini kaydetti.ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford ise siber savaş taktiklerinin DAEŞ'te sürpriz etkisi meydana getirerek örgütü zayıf bırakacağını ve taktiksel zaafiyete uğratacağını belirtti.

Dunford, "DAEŞ'i hem fiziksel hem de sanal olarak izole etmeye ve örgütün iletişim kanallarını daraltmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"IRAK GÜÇLERİ, MUSUL'U DAEŞ'TEN GERİ ALACAKLAR"

Musul'un DAEŞ'ten geri alınması için çalışmalarda son aşamaya gelindiğini ve artık operasyonların başlama noktasına geldiğini ifade eden Carter, "İnanıyorum ki Ramadi'de olduğu gibi Irak güçleri şehri DAEŞ'ten geri alacaktır" dedi.

Ramadi'ye göre Musul operasyonunda Irak hükümetine ve ordusuna daha fazla destek sağladıklarını kaydeden Dunford ise Musul operasyonunun aslında başlamış olduğunu, şehirdeki DAEŞ militanlarını dışarıdan izole etmeye başladıklarını aktardı.

"Burada Ramadi'ye göre daha derinlikli ve büyük bir operasyon gerçekleşecek" diyen Dunford, bu sebeple Irak güçlerine hem silah hem de lojistik anlamda en iyi desteği vermeye çalıştıklarını belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)