ABD elçisi Ricciardone'den Hakan Fidan açıklaması

ABD elçisi Ricciardone'den Hakan Fidan açıklaması

Dış basında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili çeşitli iddiaların ve tehditlerin yer aldığı haberlerin ardından İsrail dün "Bizimle ilgisi yok" şeklinde bir açıklama yapmıştı. İsrail'in ardından bir açıklama da ABD'den geldi: "Hakan Fidan'la çalışmak ayrıcalıktır..

Amerikan Büyükelçisi, Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleriyle biraraya geldiği toplantıda, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili sorulara cevap verdi.

'HABERLER İFADE ÖZGÜRLÜĞÜDÜR'

MİT müsteşarı konusunda Amerikan basınında çıkan haberleri, 'ifade özgürlüğüne' bağlayan Ricciardone, 'ABD'de sahip olduklarımız açısından en değerlisi demokrasi, ifade özgürlüğü' dedi. Ricciardone, 'sizin ülkenizde de ABD hakkında, benim ya da ABD Dışişleri Bakanı Kerry hakkında olumsuz haberler çıkıyor' ifadesini kullandı. Ricciardone, bunun demokrasinin gücü ve güzelliği olduğunu vurguladı.

Amerikan Büyükelçisi, 'Amerika'nın ne düşündüğünü öğrenmek isterseniz, resmi kaynaklara başvurun, isimsiz kaynaklara değil' mesajı verdi.

'FİDAN'LA ÇALIŞMAK AYRICALIK'

Hakan Fidan konusunda kişisel fikirlerini paylaşabileceğini süyleyen Amerikan Büyükelçisi, 'Ancak kişisel olarak şunu söylemek isterim; Hakan Fidan sadık, yetenekli, yeterli ve kararlı bir üst düzey Türk bürokratı. Onunla çalışmak benim için ayrıcalık ve keyif' dedi.