ABD Gezi iddianamesinden endişeli
ensonhaber.com

ASD

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin, aralarında Memet Ali Alabora ve Osman Kavala'nın da bulunduğu 16 şüpheliyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede tüm şüphelilerin, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan, ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması istendi.

16 İSİM HAKKINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

İddianamede; Mücella Yapıcı, Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi, Memet Ali Alabora, Mine Özerden, Ali Hakan Altınay, Şerafettin Can Atalay ve Tayfun Kahraman'ın da isimleri var. 16 isim için de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

İddianamenin tamamlanmasının ardından ABD cephesinden, konuyla ilgili açıklama geldi.

"CİDDİ ŞEKİLDE KAYGILIYIZ"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin söz konusu gelişme nedeniyle "ciddi şekilde kaygılı olduğu" belirtildi.

"BARIŞÇIL ÖRGÜTLENME ÖZGÜRLÜĞÜ"

ABD'li sözcü, "İfade, barışçıl toplanma ve örgütlenme özgürlüğü haklarını kullanabilmek sağlıklı bir demokrasinin temelidir. Türkiye'yi bu özgürlüklere saygı duymaya ve keyfi şekilde tutulan bu kişileri serbest bırakmaya davet ediyoruz." diye ekledi.