ABD Kara Şahin faciasından yıllar sonra Somali'de

ABD Kara Şahin faciasından yıllar sonra Somali'de

Siyasi işlerden sorumlu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Obama yönetiminin kararını, başkent Washington'da bir düşünce kuruluşunda katıldığı panelde açıkladı.

Somali'ye büyükelçinin atanmasını, Washington ile Mogadişu arasındaki ilişkilerin derinleşmesinin gösterdiği olduğunu dile getiren Sherman, bunun aynı zamanda, savaştan tahrip olmuş Somali'nin gelecekte istikrarı yakalayacağına olan güçlü inancın delili anlamına geldiğini ifade etti.

Sherman, Somalilerin nesiller boyu devam eden kabile çekişmelerini sona erdirmeleri ve birleşik ulusal bir hükümet oluşturmalarına odaklanmaları gerektiğini kaydederek, ülke halkının, birbirleriyle kaynaşmayı sürdürmeyi seçtikleri halde, çok önemli uluslararası desteğe sahip olacaklarını da vurguladı.

Mogadişu'ya gönderilecek büyükelçinin kim olacağına ilişkin bilgi vermekten kaçınan Sherman, ismin yakında duyurulacağını belirtti.

SOMALİ'DEKİ "KARA ŞAHİN" FACİASI

ABD'nin Mogadişu'daki büyükelçiliği 1991 yılında, ülkedeki iç savaşın ardından Somali hükümetinin düşmesi sonucu kapanmıştı. Elçiliğin kapanışından bir sonraki yıl Mogadişu'ya giden ABD askerleri, 1993'te "Kara Şahin" faciasını yaşamıştı.

ABD Kara Şahin faciasından yıllar sonra Somali'de

Kara Şahin (Black Hawk) helikopterinin düşmesi sonucu 19 ABD askeri hayatını kaybetmiş, Somaliler, ele geçirdikleri Amerikan askerlerini sokaklarda sürüklemişti. ABD, 1994 yılında Somali'den çekilme kararı alırken, söz konusu olay Hollywood filmine de konu olmuştu.

Kara Şahin Düştü Fragman İZLE