ABD Medyası: S-400 ABD'ye atılan bir tokat
ensonhaber.com

ads

Ankara’nın S-400 alımının, Washington’a atılmış bir tokat olduğunu yazan Dunne, NATO üyesi olan Türkiye’nin, Rus füzeleri almasının ittifakın birleşik savunma sistemini tehlikeye sokacağını belirterek, “Çünkü bu teknoloji, NATO sistemleriyle uyuşmuyor ve Moskova’nın planlarına uygun biçimde kusurlar içeriyor olabilir. Moskova, NATO’nun kendi üyelerini koruması gerektiği düşman” yorumunda bulundu.

TÜRKİYE'DEN ABD'YE TOKAT

ABD ve NATO’nun, Türkiye’nin, Rusya’yla anlaşmadan vazgeçerek Patriot füzelerini alacağını umut ettiğini ifade eden Dunne, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in, Münih’te bu konuyla ilgili tedirginliğini dile getirerek, haklı olduğunu yazdı.

Rusya’nın, kendi etki alanında gördüğü ülkelere son zamanlarda baskı yaptığını iddia eden gazeteci, “Bugün durum son derece karmaşık hale gelse de ABD, Ankara ile ilişkileri iyileştirmeye çalışmalı” dedi. Türkiye’nin, Orta Asya, Avrupa ve Orta Doğu yollarının kesiştiği yerde anahtar öneme sahip coğrafi konumda bulunan önemli bir müttefik olduğunu vurgulayan Dunne, “Türkiye, ABD ve NATO’nun Orta Doğu operasyonları için başlangıç platformu rolünü oynayan stratejik bir müttefik.” dedi.