ABD polisi'nden ırkçı söylem
ensonhaber.com

Şiddet, aşırı güç kullanımı ve ırkçılıkla devamlı gündeme gelen ABD polisleri yine bir ırkçılık olayı ile gündemde.  Amerika Birleşik Devletleri’nde bir polis memurunun durdurduğu arabadaki kadına ırkçı söylemlerde bulunduğu video ülkede tartışma konusu oldu.

"BİZ SADECE SİYAHİLERİ ÖLDÜRÜRÜZ"

Atlanta’ya bağlı Cobb County kentinde Greg Abbott adlı polis memuru trafik ışıklarında durdurduğu bir kadının kaıpıyı açarak aracından inmesini istedi, kadın polise karşı direninçe, memur  ırkçı sözlerle tehditvari konuşmaya başladı. Abott, "sen zenci değilsin. Hatırla, biz sadece zencileri öldürürüz” sözleriyle kadını adeta ırkçı bir üslupla tehdit etti.

Hakaret karşısında neye uğradığını şaşıran kadın, bir süre sonra aracından çıkartılarak gözaltına alındı. Kadının karakola götürülmesiyle polis memurunun sözleri açığa çıktı.

ABD polisi'nden ırkçı söylem VİDEO

ABD polisi'nden ırkçı söylem

OLAY HAKKINDA SORUŞTURMA

Cobb County Karakolu Komserine şikayette bulunan kadın, “Ben hiçbir şekilde bu tarz bir üslubu kabul etmeyeceğimi söyledim. Yapılan eylemler videoda duyduğumuz gibi olduğu için burada oturup ne tarz bir dil kullanıldığını tanımlamamıza gerek yok.”

ABD polisi'nden ırkçı söylem

Görüntülerin ortaya çıkmasıyla Greg Abbott hakkında soruşturma başlatıldı. Abott'un 27 yıl görevinin ardından emekli olduğunu açıklanırken, karakolda yetkili diğer amirler polis memurunu kovduklarını belirtti.