ABD Suriye'den çekilmek için geri sayıma geçti
REUTERS

ABD ordusunun Orta Doğu'daki güçlerinden sorumlu Orgeneral Joseph Votel, ülkesinin Suriye'den askeri varlığını çekmeye, "haftalar" olarak telaffuz edilecek bir süre içinde başlayabileceğini söyledi.

Ancak Votel, Suriye'den çekilmenin başlangıcının sahadaki gelişmelere bağlı olarak şekilleneceğine dikkat çekti. Reuters'in haberine göre, ABD'nin desteklediği güçler (SDG-YPG-PKK'lı teröristler), şu anda Suriye'nin Irak sınırı yakınlarına sıkışan bir başka terör örgütü olan DEAŞ'a karşı son taarruzu yürütüyorlar.

ABD Suriye'den çekilmek için geri sayıma geçti

"SAHADAKİ DURUMA BAĞLI"

ABD'nin, Suriye'den ekipman çekmeye daha önce başladığını ifade eden Votel, bu ülkedeki 2 binin üzerindeki askerin geri çekilmeye günlerle mi yoksa haftalarla mı telaffuz edilecek bir süre içinde başlayacağı sorusuna, "Muhtemelen haftalar içinde. Ancak her zaman olduğu gibi her şey sahadaki duruma bağlı" cevabını verdi.

ABD Suriye'den çekilmek için geri sayıma geçti

Votel, Orta Doğu gezisine eşlik eden gazetecilere yaptığı açıklamada, "Geri çekilme konusunda... İşlerin istediğimiz doğrultuda ilerlediğini düşünüyorum... İnsanları çekmek, ekipman çekmekten çok daha kolay. Bu yüzden şu anda ihtiyaç duymadığımız ekipmanları geri çekiyoruz." dedi.