ABD teröristlere 200 tır yardım gönderdi
ensonhaber.com

ABD Başkanı Donald Trump, sene başında Suriye'den çekileceklerini açıklamıştı. Bölgede ABD politikasının değişeceğine dair beklentiler vardı. Ancak bu beklentiler boşa çıktı.

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'nin kuzeyinde ABD bayrakları gölgesinde varlığını sürdürmeye devam ediyor.

ABD teröristlere 200 tır yardım gönderdi

TSK OPERASYON HAZIRLIĞINDA

Öte yandan TSK da aylardır hazırlıklarını sürdürüyordu. Son günlerde bölgeye yönelik Hatay sınırından sevkiyatlar yine arttı. Er ya da geç teröristlere yönelik büyük bir operasyon başlatılacak.

Komando birlikleri Suriye’ye hareket etti VİDEO

YARDIMLARI ARTIRDILAR

Bunun farkında olan ABD, YPG'li teröristlere yardımları artırdı. ABD bugün, YPG/PKK'ya silah ve araçlardan oluşan 200 tırlık bir yardım konvoyu gönderdi.

SİLAHLAR TERÖRİTLERE BIRAKILDI

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen YPG'li terörist şunları söyledi: "ABD, bize ağır silah ve ile zırhlı araçlar ile pikap araçlar gönderdi. Ayrıca, yeni askeri üslerin inşasında kullanılmak üzere beton bloklar da gönderildi.

ABD teröristlere 200 tır yardım gönderdi

ABD, Deyr er Zor ve Haseke bölgelerinde yeni üsler kuracak. Sevkiyat, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin kontrolündeki Semalka Sınır Kapısı'ndan yapıldı. Oradan da tırlarla Kobani bölgesindeki YPG merkezlerine bırakıldı. ABD bize yardım etmeye devam edecektir."