ABD: Türkiye gücümüze güç kattı
DHA

abd

Türkiye'nin operasyon güçlerine verdiği desteklerin sayısal dökümleri, vurdukları hedefler yada konumlar konusunda ayrıntılara girmeyeceğini belirten Killea, "Türkiye'nin Birleşik Ortak Özel Operasyon Gücü'ne katılması, bizim yeteneğimizle de birleşip, İncirlik'ten saldırı platform oluşturulması, bizim yeteneklerimizi önemli ölçüde genişletti" diye konuştu.

GÜZEL BİR ORTAKLIK ÖRNEĞİ

IŞİD'e karşı hava operasyonlarında İncirlik'in operasyon güçlerine açılmasının çok stratejik olduğunu, hedef belirleme ve hedefleri vurmada çok büyük esneklik sağladığını anlatan General Killea, “Türk meslektaşlarımızın Birleşik Ortak Özel Operasyon Görev Gücü'ne katılması hava operasyonlarında çok açık bir uyumluluk ve eşzamanlılık sağladı. Türkiye ile süregelmekte olan ortaklığımızdaki son gelişme, gelecekteki operasyonlarda başarıların da garantisi. Türkiye'nin katkısı, IŞİD'i yenme konusundaki ortak amaca güzel bir ortaklık örneği" dedi.

Killean, İncirlik'ten kalkan yakıt transferi uçaklarının, daha çok hedeflerin daha kısada vurulmasını son derece kolaylaştırdığını da belirtti.

Amerikalı Komutan: Türkiye gücümüze güç kattı VİDEO

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)