ABD’de bayraklar yarıya indirildi
Ajanslar

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Dallas saldırısında hayatını kaybeden polis memurlarına saygı göstergesi olarak ülke genelinde bayrakların 12 Temmuz’a kadar yarıya indirilmesi talimatı verdi.

ABD’de bayraklar yarıya indirildi

OBAMA PAZAR GÜNÜ ABD'YE DÖNECEK

Bu arada Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, NATO zirvesi için Avrupa’da bulunan Obama’nın ziyaretini bir gün öne çekerek Pazar günü ABD’ye döneceği açıklandı.

CLİNTON: SEÇİLİRSEM POLİSİN YETKİLERİNİ SINIRLANDIRACAĞIM

Beş polisin hayatını kaybettiği Dallas saldırısına bir yorum da Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton’dan geldi.

Başkan seçilmesi halinde bu duruma yeni düzenlemeler getireceğini ifade eden Clinton, “Polisin hangi şartlarda güç kullanabileceği konusunda ulusal bir yönetmelik geliştirmek için öncelikli olarak kolluk kuvvetleri ile halkı biraraya getireceğim. Hangi şartlarda ölümcül kuvvet kullanılabileceğini hangi şartlarda kullanılamayacağını netleştireceğiz” dedi.

ABD’de bayraklar yarıya indirildi

TRUMP: DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump da açıklamasında, “Luisiana ve Minnesota’da iki kişinin trajik bir şekilde ölmesi, daha ne kadar çalışmamız gerektiğini gösteriyor. Bu sabah tüm kurbanların ailelerine dualarımı ve hissiyatımı ifade ettim. Dualarımız, her gün bizi korumak için hayatını riske atan kahraman polislerimizle beraber” ifadelerini kullandı.

ABD’de bayraklar yarıya indirildi

ABD'de siyahi genç polis tarafından öldürüldü VİDEO