ABD'de bir camide patlama
ensonhaber.com

Minneosta eyaletine bağlı Bloomington bölgesindeki Dar Al-Farooq İslam Merkezi'nde sabah saat 05.00 sıralarında patlama yaşandı.

ABD'de bir camide patlama

Minnesota Müslüman Amerikan Cemiyeti'nin İcra Direktörü Asad Zaman düzenlediği basın toplantısında, cami cemaatinden bir görgü tanığının ifadesini aktarırken, sabah namazının hemen öncesinde, kamyonetli birinin imamın odasının penceresinden içeri bir şey atıp, hızla uzaklaşmasının ardından patlamanın yaşandığı açıklandı.

ABD'de bir camide patlama

PATLAMAYA İLİŞKİN AYRINTILAR

Patlama olduğu sırada camide 20'ye yakın kişinin bulunduğunu ancak olayda can kaybının yaşanmadığı belirtilirken, patlamanın imam odasında yaşanmış olması facianın önüne geçti.

ABD'de bir camide patlama

FBI SORUŞTURMASI BAŞLADI

Olay ile ilgili federal ytkililer açıklamalarda bulunurken, terör  radikal saldırı da dahil olmak üzere tüm ihtimallerin değerlendirildiği belirtildi. Zaman, olayın aydınlatılmasında yardımcı olanlara 10 bin dolar para ödülü verileceğini duyurdu. Yerel televizyon kanalına açıklamada bulunan bir görgü tanığı da patlamaya "yangın bombasının" neden olabileceği yorumunda bulundu.