ABD'de havalimanında silahlı saldırı
DHA

ABD'de havalimanında silahlı saldırı

Lauderdale-Hollywood Uluslararası Havalimanı'nı kana bulayan 26'li yaşlardaki saldırgan Esteban Santiago'nun, saldırıda kullandığı silahı bagajından çıkardığı ortaya çıktı.

BAGAJINI ALDIKTAN SONRA TUVALETE GİTTİ

Alaska'dan, Kanada bağlantılı olarak Florida'ya gelen Santiago, görgü tanıklarının ifadelerine göre, Terminal 2'de bagajını aldıktan sonra tuvalete gitti. Burada bagajından, check-in işlemini yaptırdığı silahı çıkaran saldırgan hedef gözetmeksizin sağa sola ateş etmeye başladı. Havalimanında büyük bir kaosa yol açan olay sırasında yolcular kendilerini koruyabilmek için apron da dahil değişik yerlere kaçışırken, 5 kişi yaşamını yitirdi, yaralanan 8 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Yetkililer Santiago'nun, Alaska'dan uçağa bindiği sırada silahını beyan etmiş olduğunu, içinde silah olan bagajın uçağın kargo bölümünde taşınacağından buna izin verildiğini belirttiler.

Havalimanında büyük bir paniğe yol açan saldırı üzerine, tüm giriş ve çıkışlar geçici olarak durduruldu.

Florida'da havalimanında silahlı saldırı VİDEO

ABD'de havalimanında silahlı saldırı

SALDIRGAN GÖZALTINDA

Güvenlik birimleri, tek şüpheli olduğunu belirttikleri saldırganı sağ olarak yakalayarak gözaltına aldıklarını bildirdi. ABD'li yetkililer yaptığı açıklamada saldırganla birlikte başka bir kişinin olduğuna dair kanıt bulamadıklarını söyledi.

ABD'de havalimanında silahlı saldırı VİDEO

ABD'de havalimanında silahlı saldırı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)