ABD'de kar fırtınası

abd

New York ve Boston gibi büyük kentleri beyaz bir örtüyle kaplayan kar fırtınası, dondurucu yağmur ve rüzgarları da beraberinde getirdi.

KAR KALINLIĞI 87 SANTİME ULAŞTI

Bölgeyi bir haftada ikinci kez vuran kar fırtınası, Boston tarihinde kar kalınlığının rekor seviyelere ulaşmasına neden oldu. Kentte dün 87 santime ulaşan kar kalınlığı, Ocak 1996'daki 79 santimlik rekoru geride bıraktı.

ABD BEYAZA BÜRÜNDÜ

YÜZLERCE UÇUŞ İPTAL

Boston'daki Logan Uluslararası Havalimanı, Newark Libery Uluslararası Havalimanı, New York'taki LaGuardia havalimanı ve Chicago'daki O'Hare Uluslararası Havalimanı'nda yüzlerce uçuşun iptal edilmesine yol açtı.

ABD'de kar fırtınası

10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Çok sayıda trafik kazasına yol açan kötü hava koşulları, Boston, New York, Michigan, Indiana, Michigan ve Wisconsin'da en 10 kişinin ölümüne neden oldu. Boston Belediye Başkanı Marty Walsh, kar fırtınası nedeniyle, Super Bowl kutlamalarının da ertelendiğini açıkladı.

FIRTINA UZAKLAŞIYOR

ABD'lileri sevindiren açıklama ise ABD Ulusal Meteoroloji Dairesi'nden (NWS) geldi. NWS, fırtınanın Pazartesi gecesi itibarıyla kuzeydoğu sahilinden uzaklaşacağını ve bugün bölgede sıcaklıkların artacağını açıkladı.Okulların tatil edilmesini fırsat bilen çocuklar başta olmak üzere bazı ABD'liler ise karın tadını çıkardı.

ABD'de kar fırtınası