ABD'de liseye silahlı saldırı
AA

ABD'nin Florida eyaletindeki bir liseye yapılan silahlı saldırıya polisler müdahale etti. Saldırgan ile polisler arasındaki çatışmanın ardından silahlı genç yakalandı. Saldırganın 19 yaşındaki Nicolas Cruz olduğu öğrenildi.

ABD'de liseye silahlı saldırı

ABD'de liseye saldırı VİDEO

OKULDA BÜYÜK PANİK

Okula dalan 19 yaşındaki saldırganın rasgele ateş açarak eylem gerçekleştiği belirtildi. Okulda büyük bir panik yaşandığı belirtilirken olayı yaşayan öğrenci ve öğretmenlerin saldırıyı ilk başta tatbikat zannettikleri, sonrasında ise sesler üzerine olayın gerçek olduğunu anlayıp saklandıkları belirtildi.

Bazı öğrenciler okulun arka kısmından kaçmayı başarıp canlarını kurtarırken, bazıları ise sınıflara saklanıp cep telefonları ile yardım istediler.

ABD'de liseye silahlı saldırı

17 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Florida'da gerçekleştirilen silahlı saldırının gerçekleştiği bölgenin şerifi Scott Israel, olayda en az 17 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu

Hastaneye kaldırılan yaralıların durumuyla ilgili bilgi verilmedi.

ABD'de liseye silahlı saldırı

TERÖR YANILGISI

Okula gerçekleştirilen saldırı önce terör eylemi sanıldı. O doğrultuda gelen özel güvenlik birimleri okula operasyon gerçekleştirdi. Operasyon sonrasında kimliği tespit edilen saldırganın, saldırıyı gerçekleştirdiği okulun eski bir öğrencisi olduğu ortaya çıktı.

ABD'de liseye silahlı saldırı

Terör şüphesini ortadan kaldıran bu gelişme neticesinde, öğrencinin daha önce okuldan disiplin suçları nedeniyle atıldığı belirtildi.

ABD'de liseye silahlı saldırı

SALDIRGAN PAYLAŞIMLAR

Florida'da saldırıya ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Aldığı disiplin suçuna bağlı olarak okuldan atılan eylemcinin, saldırıdan önce sosyal medya hesaplarından saldırgan paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı.

ABD'de liseye silahlı saldırı

İnstagram hesabından silahlı ve bıçaklı paylaşımlarla nefret söylemlerinde bulunan saldırganın, yorum yaptığı bazı paylaşımlarda da saldırının sinyallerini verdiği belirtildi.

ABD'de liseye silahlı saldırı

"R-15 İLE BİR TON İNSAN ÖLDÜRMEK İSTİYORUM"

YouTube hesabından platform üzerinde yayınlanan bazı videoların altına da tıpkı İnstagram paylaşımları gibi nefret söylemleri paylaşan saldırgan, burada da saldırının sinyallerini vererek "R-15'im ile cinayet işlemek, insanları öldürmek istiyorum. Tonlarca pislik insanı öldürmek istiyorum." paylaşımları yaptığı ortaya çıktı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)