ABD'de Müslümanların oyu seçimleri etkileyecek
AA

ABD Kongresi'nin Demokrat Partili iki Müslüman üyesi Ellison ve Carson, başkent Washington'da bulunan Ulusal Basın Kulübü’nde, ABD'de İslamofobi ve Müslümanlara yönelik nefret söylemi üzerine basın toplantısı düzenledi.

Minnesota eyaletini temsil eden siyasetçi Ellison, “Bu seçimlerde Müslümanların oylarının dikkate alınması gerekmektedir, çünkü kullanacakları oy, seçim sonuçlarını etkileyecektir” dedi.

Ellison, kendisinin temsil ettiği eyaletten örnek vererek, “Benim bulunduğum eyalette Somalili Müslümanların rolü, sonucu ciddi şekilde etkileyecektir.” ifadesini kullandı.

Konuşmasında Cumhuriyetçi Parti’nin yarışa tek başına devam eden aday adayı Donald Trump’ı işaret eden Ellison, ABD’de Başkanlık yarışında azınlıklara ve özellikle Müslümanlara yönelik, adayların daha önceki seçimlerde de saldırgan bir söylem kullandığına dikkat çekti. Ellison, “Seçimlere malzeme yapabilmek için her dönem Trump gibi adaylar ortaya çıkmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

"Bu ülkede, siyahilere karşı işlenen nefret suçlarının ciddi sonuçları vardır"

Ellison, ABD'de Müslümanların kendilerine karşı işlenen nefrete karşı yeterince organize bir şekilde cevap veremediklerinden şikayet ederek şunları kaydetti:

"Bu ülkede siyahilere karşı işlenen nefret suçlarının ciddi sonuçları vardır. Siyahilerin haklarını koruyan örgütler bu kişilerin peşlerine düşer ve işlerini kaybetmelerine sebep olur. Fakat Müslümanlara her türlü söz söylenebilir ve bunun bir bedeli olmaz. Müslümanlar, diğer azınlık gruplar gibi siyasal bağlantılar kurup ve kendilerini destekleyecek organizasyonlar oluşturması gerekmektedir."

Indiana eyaletini temsil eden Andre Carson da yaptığı konuşmada, Trump’ın Müslümanları hedef almasını eleştirerek, “Bu ülkede Müslümanların tarihi yakın zamana dayanmamaktadır. Müslümanlar bu ülkenin kuruluşundan beri buradadır ve burada olmaya devam edeceklerdir.” şeklinde konuştu.

ABD’de Müslümanların polis teşkilatından orduya kadar bir çok farklı alanlarda önemli roller üstlendiğine dikkat çeken Carson, “Müslümanlar, bu ülkenin değerlerine sahip çıkıyor. Onların bu ülkeye katacağa çok fazla değer var.” dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)