ABD'de polis hastaneye götürdüğü hastayı yolda öldürdü

ABD

Kuzey Carolina eyaletinin Iredell kentinde, Scott Culler adlı komiser, polis aracıyla 41 yaşındaki Adam Daniel Lopp adlı psikiyatri hastası hastaneye götürürken, kendisine saldırdığı gerekçesiyle ateş ederek, öldürdü.

POLİS, ÇIKAN TARTIŞMA SONRASI VURDU

Irdell Şerif bürosundan yapılan açıklamada, komiser Culler'la hasta Lopp arasında tartışma çıktığı ve Culler'in hastanın geri durmasını istediği ve daha sonra ateş ettiği belirtildi. Şerif bürosu, hasta Lopp'ta silah olup olmadığıyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

HİÇBİR ADLİ SUÇ OLMADIĞI BELİRTİLDİ

Charlotte'taki NBC televizyonunun haberinde ise öldürülen hastanın hiçbir adli suç kaydının olmadığı belirtildi. Kuzey Carolina Eyalet Soruşturma Bürosu, idari izinde bulunan polise ceza davasının açılıp açılmaması konusunda değerlendirmede bulunacak.

ABD'DE AKIL HASTASI KİŞİLER POLİS ŞİDDETİNE MARUZ KALIYOR

ABD'de polisin müdahil olduğu birçok ölümcül ve yaralanmayla sonuçlanan olayla ilgili yapılan soruşturma sonuçları, akıl hastası kişilerin çok daha fazla polis şiddetine maruz kaldığını ve hatta polis gözetimi altındayken dahi hayatını kaybettiklerini gösteriyor.