ABD'de polis şiddeti İZLE

abd

Los Angeles'ta bir polis trafiği aksattığı gerekçesiyle, 51 yaşındaki siyahi kadını öldüresiye dövdü. Ülkede ırkçılık tartışmaları yeniden gündeme geldi.

Yapılan resmi açıklamada polisin, kadını kimlik kontrolü için durdurmak istediği, kadının kimlik göstermeyi reddetmesi üzerine polis tarafından saldırıya uğradığı belirtildi.

POLİSİN İFADESİNE GÖRE OTOYOLDA DEHŞET SAÇTI

Dayakçı polisin ifadesine göre, yaşlı kadın otoyolda ve şeritler arasında yürüyerek tehlike saçtı, bunun üzerine birkaç defa uyarı aldı. Polis, kadının tehlike saçmaya devam etmesi üzerine onu sakinleştirmek için şiddete başvurdu.

"TAMAM YETER DUR DİYE BAĞIRDI"

Yaşlı kadının ailesi ise, "Tamam yeter dur!" diyerek bağırmasına rağmen polisin yaptığının sakinleştirmek değil cezalandırmak olduğunu savunuyor. Aile polise dava açacağını duyurdu.

VİDEOSU ORTAYA ÇIKTI

Yoldan geçen bir sürücü tarafından çekilen görüntülerde polis memuru, kadını yolun ortasında acımasızca yumruklamaya başlıyor.

Yürüyen kadının arkasından yaklaşan polis memuru kadını bir anda yere yatırıp defalarca yumrukluyor daha sonra yüz üstü yere yatırarak kelepçeliyor.

ABD'de kadına polis şiddeti İZLE

KADINA PSİKOLOJİK TEDAVİ

İsminin açıklanmasını istemeyen mağdur kadının fiziksel ve ruhsal tedavi amacıyla hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

ÜCRETLİ İZNE ÇIKTI

Öte yandan dayakçı polisin 'ücretli' izne ayrıldığı öğrenildi.

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

Daha önce de Los Angeles'ta siyahi bir gencin polis tarafından dövülmesi ve polise saldırmakla suçlanması büyük öfkeye yol açmış, şehirde bir araya gelen yüzlerce siyahi Amerikan polisini ırçılıkla suçlamıştı.