ABD'de seçim öncesi siber saldırı paniği
AA

d

FBI ve yerel güvenlik yetkilileri, ABD'de 8 Kasım'daki başkanlık seçimlerine yaklaşık iki ay kala yaptıkları açıklamada, yabancı internet korsanlarının eyalet seçim sistemleri veri tabanına sızarak sonuçları etkilemeye hazırlandığını bildirdi.

ARİZONA VE İLLİNOİS EYALETLERİ SİBER SALDIRI ALTINDA

Arizona ve Illinois eyaletlerinde seçim veritabanının yabancı internet korsanlarının saldırısına uğradığına ilişkin kanıtlar elde edildiğini açıklayan yetkililer, bu nedenle federal ve eyalet seçim yetkililerini bilgisayar sistemlerinin güvenliğini artıracak önlemler almaları konusunda uyardı.

200 BİN SEÇMENİN BİLGİLERİ ÇALINDI

Illinois eyalet seçim kurulundan bir yetkili, seçmen veri tabanındaki 200 bin seçmenin kişisel bilgilerinin çalındığını ifade etti. Arizona'daki saldırıda da seçmen kayıt sistemine virüslü yazılım yüklendiği ancak sistemden herhangi bir seçmenin kaydının silindiğine dair bir bulguya rastlanmadığı duyuruldu.
İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, 15 Ağustos'ta Arizona eyalet yetkilileriyle yaptığı toplantıda bilgisayar güvenliği konusunu görüşürken, bakanlığının bu konuda onlara yardım sağlayabileceğini belirtmişti.

FBI SİBER SALDIRILARIN RUSYA DESTEKLİ OLABİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR

Arizona ve Illinois'teki saldırıların, Demokrat Parti Ulusal Kongresi'ne yönelik siber saldırılarla bağlantısı olabileceğini bildiren FBI, bunların "Rusya destekli" internet korsanları tarafından düzenlenmiş olabileceği üzerinde duruyor.

RUSYA SUÇLAMALARI REDDEDİYOR

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ve Dışişleri Bakanlığı ile geçen hafta Washington'daki Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi (CSIS) gibi Rusya konusunda araştırmalar yapan düşünce kuruluşlarına yönelik siber saldırıların da Rus korsanlar tarafından gerçekleştirildiği ileri sürülmüştü. Rusya bu suçlamaları reddetmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)