ABD'de silah karşıtı protesto
ensonhaber.com

ABD genelinde birçok eyalette yürüyüş ve protesto düzenleyen silah karşıtı binlerce öğrenci, Donald Trump yönetimi ile ABD Kongresinden "silah erişiminin kısıtlanması" konusunda yeni yasal düzenleme talebinde bulundu.

ABD'de silah karşıtı protesto

BEYAZ SARAY ÖNÜNDE EYLEM

Başkent Washington'da önce Beyaz Saray önünde bir araya gelen binlerce öğrenci Trump yönetimine "silaha erişim yasalarını değiştirmesi" çağrısında bulundu. ABD'nin en önemli silah lobisi olan Ulusal Tüfek Birliği (NRA) karşıtı sloganlar atan öğrenciler daha sonra ABD kongresine kadar yürüdü.

ABD'de silah karşıtı protesto

Kongrenin arka bahçesinde protestolarına devam eden öğrencilere Demokratların önemli isimlerinden Vermont Senatörü Bernie Sanders ve Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Chuck Schumer gibi isimler de destek verdi.

ABD'de silah karşıtı protesto

ABD'de silah karşıtı protesto ViDEO

NEW YORK VALİSİ PROTESTODA

Öte yandan ABD'nin en büyük kenti New York'ta da Columbus Circle, Battery Park, Brooklyn Borough Hall ve Lincoln Center gibi merkezi bölgelerde toplanan binlerce öğrenci, silah karşıtı sloganlar eşliğinde son dönemdeki saldırıları protesto etti.

ABD'de silah karşıtı protesto

Protesto gösterilerine New York valisi  Andrew Cuomo da katıldı. Cuomo öğrenciler ile birlikte yere yatarak sliahla ölümleri protesto etti.

17 DAKİKA HAYAT DURDU

Bugün Marjory Stoneman Douglas Lisesi'ndeki katliamın birinci ayında ABD'deki 50 eyalet çapında öğrenciler, yerel saatler sabah 10.00'u gösterdiğinde sınıflarında ayağa kalktı ve hep birlikte okuldan dışarı çıktı.

Lisenin eski öğrencilerinden 19 yaşındaki saldırganın yarı otomatik tüfekle katlettiği 14'ü öğrenci 17 kişinin anısına en az 17 dakika boyunca ders bırakma eylemi yapıldı.​

7 BİN ÇİFT AYAKKABI BIRAKILDI

Kongre önüne silah şiddeti yüzünden ölen 7 bin çocuğa ait 7 bin çift ayakkabı bırakıldı.

ABD'de silah karşıtı protesto

Bugün öğrenciler Kongre önünde yollarına çıkacak siyasilerin yeniden seçilmesini engelleyeceklerine dair çok güçlü konuşmalar yaptı.