ABD'de siyah genci öldüren polisler hakkında soruşturma
Ajanslar

Chicago Polis Departmanından yapılan açıklamaya göre, McDonald'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında incelenen polis araçlarındaki kamera kayıtları, memurların yanlış ifade verdiğini ortaya koydu.

ABD'de siyah genci öldüren polisler hakkında soruşturma

ABD'de siyah genci öldüren polisler hakkında soruşturma VİDEO

SALDIRDI İDDİASI YALAN ÇIKTI

Olaydan yaklaşık 400 gün sonra kamuoyu ile paylaşılan kayıtlarda, polislere bıçakla saldırdığı iddia edilen maktul McDonald'ın herhangi bir girişimde bulunmadan emniyet güçleri tarafından vurulduğu görülüyor.

Görüntülerde, elindeki bıçakla cadde ortasında koşan McDonald'a farklı araçlardaki 4 polis ekibinin müdahale ettiği dikkati çekiyor.

16 KURŞUNLA ÖLDÜRMÜŞLERDİ

Olay yerinde bulunan Jason Van Dyke adlı polis memurunun, aracından indikten 6 saniye sonra McDonald'a ateş etmeye başladığı ve maktul yere düştükten sonra da ateş etmeyi sürdürdüğü kayıtlara yansıdı. Dyke'nın 15 saniyede McDonald'a 16 kez ateş ettiği belirlendi.

HAKLARINDA İDAERİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Gelişme üzerine Chicago Polis Başkomiseri Eddie Johnson tarafından görevli 6 polis memuru hakkında idari soruşturma açıldı. Dava kapsamında memurların ifadeleri, Chicago Polis Kurulu tarafından alınacak. Olaya karışan 6. polis memurunun ise istifa ettiği açıklandı.