ABD'de siyahilere göç çağrısı

ABD’de beyaz polislerin siyahları öldürme olaylarına tepkiler dinmezken, ülkenin bir iç savaşa sürüklenip bölünme korkusunu körükleyen bir açıklama geldi.

"EYALETLERİN EKONOMİSİNİ ELE GEÇİRMELİYİZ"

Siyah haklarını savunmak için kurulan milis grup Yeni Kara Panterler’in lideri Omowale, bir New York radyosuna verdiği demeçte, “(Siyahlar olarak) Louisiana, Mississippi, Güney Carolina, Alabama ve Georgia eyaletlerine geri göç baş- latmalı ve bu eyaletlerin ekonomisini ele geçirmeliyiz.

"KENDİ ÜLKEMİZE SAHİP OLABİLİRİZ"

Siyahlar gelince beyazlar çıkacaktır. Bu bizim için o kadar güç süreç değil. Böylece ülke içinde kendi ülkemize sahip olabiliriz” dedi.

ABD'de siyahilere göç çağrısı

FOTOĞRAF: Babu Omowale

"KENDİ KASABALARIMIZ VE KURALLARIMIZ.."

Kara Panter Partisi kurucusu ve P. Newton Silah Kulübü’nün de kurucuları arasında bulunan Omowale, “ABD’den tamamen kopmanın mümkün olmadığının farkındayız. Ama toprağımız, kendi kasabalarımız ve kurallarımız olabilir. Bunlar süreç içinde sağlanır. Siyahların kazandığı paraları kontrol altına alabiliriz. Toplumumuzun siyasetini yönlendirebiliriz. Eğitim müfredatımıza biz karar verebiliriz. Çocuklarımıza ABD tarihinde siyahilerin yerini doğru biçimde aktarabiliriz” dedi.

ABD’de protesto gösterileri: 5 polis memuru öldürüldü VİDEO

ABD'de siyahilere göç çağrısı

AMERİKA'DA İÇ SAVAŞ KORKUSU

ABD’de yaşanan ırkçı gerilim, ülkede iç savaş korkusu yaratıyor. ABD basınında ülkenin ayrışmaya gidebileceğine yönelik uyarılar artıyor.

ABD'de siyahilere göç çağrısı

(Amerika'da beyazlar da silahlanmaya başladı)