ABD'den Kuzey Kore'ye yeni yaptırım kararı
AA

ABD'den Kuzey Kore'ye yeni yaptırım kararı

ABD Başkanı Barack Obama, uluslararası yasalara aykırı şekilde nükleer ve balistik füze denemeleri yapan Kuzey Kore’ye yeni yaptırım kararı aldı. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Kore’nin uluslararası yükümlülüklerine uygun hareket edinceye kadar ABD'nin yaptırımlar uygulamaya devam edeceği belirtildi.

ABD VE MÜTTEFİKLERİNİ TEHLİKEYE ATTIĞINI BELİRTTİ

Başkan Obama, Kongre’ye yaptırım kararına ilişkin gönderdiği mektupta, Pyongyang’ın ocak ve şubat aylarında uzun menzilli füzeyle uzaya uydu göndermesi ve nükleer bomba denemelerini hatırlatarak, Kuzey Kore’nin eylemlerinin “ABD ve müttefiklerini tehlikeye attığını” kaydetti.

KUZEY KORE'NİN SİLAHLARININ TAŞIDIĞI 20 GEMİNİN DOLAŞIMINA YASAK

Yeni yaptırımların Kuzey Kore’nin ulaşım, maden, enerji ve finans alanında hizmet sunan bireylerinin yanı sıra hükümet adına çalışan bireyleri, insan haklarını ihlal edenleri ve mevcut yaptırımları delenleri kapsadığı belirtildi.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da toplamda 17 hükümet yetkilisi ve organizasyonun yanında Kuzey Kore’ye kitle imha silahları taşıdığı tespit edilen 20 geminin dolaşımına yasak getirildiği ifade edildi.

ABD'den Kuzey Kore'ye yeni yaptırım kararı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)