AB'den havalimanları için kara liste hazırlığı
Ajanslar

d

Dünya Bülteni'nin haberine göre, Avrupa Birliği’nin, birliğin güvenlik şartlarını yerine getiremeyen havalimanları için ‘Kara Liste’ oluşturmayı planladığı açıklandı.

GÜVENLİK ŞARTLARINI YERİNE GETİRMEYENLERE UÇUŞLAR YASAKLANACAK

Avrupa Havalimanları İşletmecileri Örgütü ACI Europe’ın düzenlediği konferansta konuşan AB Transport Komisyoneri Violeta Bulc AB’nin Avrupa havayolu şirketlerinin birliğin güvenlik şartlarını yerine getirmeyen havalimanlarına uçuşlarını yasaklamayı tartıştığını açıkladı.

TARTIŞMA TERÖR SALDIRILARI YÜZÜNDEN GÜNDEME GELDİ

Bu yıl özellikle Belçika’da Brüksel ve Türkiye’de İstanbul Havalimanları’na karşı gerçekleştirilen terör saldırılarından sonra Avrupa havalimanlarında güvenliğin birliğin öncelikleri arasında olduğunu söyleyen Violette Bulc, bu nedenle Avrupa Komisyonu’nun belli güvenlik şartlarını yerine getirmeyen Avrupa dışındaki havalimanlarının kullanımının yasaklanma olasılıklarını araştırdığının belirtti.

"BEYİN JİMNASTİĞİ YAPMA SÜRECİNDEYİZ"

Violette Bulc ‘‘Bunun olanaklarını araştırıyoruz. Henüz somutlaşmış bir durum yok. Ancak ilgili tarafların katılımıyla bir ‘beyin jimnastiği’ yapma sürecindeyiz’’ dedi.

Tartışılan önerilere göre yasak bütün Avrupa havayolu şirketleri ve AB ülkelerine uçan Avrupa olmayan şirketler ile güvenlik şartlarını yerine getirmeyen havalimanlarını de kapsayacak.