AB'den Türkiye'ye mülteci övgüsü
AA

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, İzmir Ticaret Borsası'nın (İTB) Meclis toplantısına katıldı.

Borsa binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Berger, Türkiye'yi, AB'ye aday ülke olmasının ötesinde çok önemli bir ortak olarak gördüklerini belirtti.

"AYNI SAVAŞLARI VERİYORUZ"

Türkiye ve AB'nin birçok alanda iş birliği yaptığına değinen Berger, "Aynı savaşları, aynı mücadeleleri veriyoruz. Örneğin plastik poşetler. Bu son derece basit bir örnek ama bunları çoğaltmak mümkün." diye konuştu.

AB'den Türkiye'ye mülteci övgüsü

"ÇOK ÖNEMLİ BİR ORTAK"

Türkiye'nin yüzünü Batı'ya çevirme pozisyonunu halen koruduğuna işaret eden Berger, şunları söyledi: "Türkiye'yi, AB'ye aday ülke olmasının ötesinde çok önemli bir ortak olarak görüyoruz. 2019'da birçok önemli etkinlik var. Türkiye'de 31 Mart'ta seçimler söz konusu. Mayıs ayı ortalarında AB ülkelerinde de seçimler var. Bunun yanında AB ile Türkiye arasında birçok diyalog gerçekleşecek. Örneğin şubat ayında İstanbul'da ekonomi üzerine bir toplantı gerçekleşecek. Bu toplantıya AB ve Türkiye iş dünyasından çok önemli isimler katılacak."

AB'den Türkiye'ye mülteci övgüsü

"TÜRKİYE'YE UYGULANAN GÜMRÜK VERGİLERİ KALDIRILMALI"

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de delegasyonunun temel görevlerinden birinin, Türkiye-AB arasındaki Gümrük Birliği'ne ilişkin ekonomik, mali ve ticari gelişmelerin yanı sıra, Gümrük Birliği hükümlerinin uygulanmasını izlemek olduğunu hatırlattı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)