ABD'li çocuk yazdığı kitaptan 1 milyon dolar kazandı

abd

Los Angeleslı 7 yaşındaki Dylan Siegel, geliri en iyi arkadaşının hastalığının araştırmasında kullanılmak üzere bir kitap yazdı.

KİTAP SAYESİNDE 1 MİLYON DOLAR TOPLANDI

Chocolate Bar isimli kitap sayesinde Siegel 1 milyon dolara yakın bir meblağ toplamayı başardı. Siegel'ın arkadaşı Jonah Pournazarian 'tip 1 B glikojen depolama hastalığı' denilen nadir görülen bir hastalıkla mücadele ediyor. Minik Jonah bu hastalıkla 6 aylık olduğundan beri mücadele ediyor.

ARKADAŞI İÇİN KİTAP YAZDI

Dylan bu hastalığa ayrılan fonların neredeyse tükenmek üzere olduğunu öğrenince endişelenmeye başladı ve ortaya arkadaşı için kitap yazma fikri çıktı. Dylan'ın bu çabaları boşa gitmedi ve hastalığın adı tüm ülkede duyulmaya başladı. Bu nadir görülen hastalık için toplanan paranın şimdiye kadar tüm derneklerin ve tıbbi kuruluşların topladığından fazla olduğu bildirildi.

ABD'li çocuk yazdığı kitaptan 1 milyon dolar kazandı

TOPLANAN PARA TEDAVİ İÇİN HARCANIYOR

Toplanan para Florida Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne aktarılarak hastalık için bir tedavi bulunmasına harcanıyor. Rabin Pournazarian'ın hastalığı milyonda 1 çocukta görülüyor. Doktorlar bundan sonra hastalığın tedavisinin bulunabileceğini belirtiyor.