ABD'li meslektaşları Mehmet Öz'e karşı ayaklandı
Ajanslar

mehmet öz

Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz'ün milyonlarca kişi tarafından izlenen televizyon programı "The Dr. Oz Show"'da sağlıkla ilgili verdiği tavsiyeler meslektaşlarını isyan ettirdi. Bir grup doktor Mehmet Öz'ün Columbia Üniversitesi'ndeki görevlerinden uzaklaştırılmasını istedi.

Columbia Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Tıp Fakültesi Dekanı Lee Goldman'e mektup gönderen ABD'li doktorlar, Türk doktor Mehmet Öz programında verdiği zayıflama ve diğer sağlık konularındaki tavsiyeleri "zırva" olarak nitelendirdi.

"PRESTİJLİ BİR AKADEMİK POZİSYONU İŞGAL ETMEYİ HAKETMİYOR"

Mehmet Öz'ün, Columbia Üniversitesi'nde Cerrahi Anabilim Dalı Başkan yardımcısı ve cerrahi profesörü olarak görev yaptığını belirtilen doktorlar mektubun devamında, Öz'ün şovmenlik yaptığı ve kişisel mali çıkarları için kamuoyunu yanılttığı savundu ve görevlerinden uzaklaştırılmasını talep etti. "The Dr. Oz Show" programında "absürd" zayıflama kürleri tavsiye eden Mehmet Öz'ün prestijli bir kurumda prestijli bir akademik pozisyonu işgal etmeyi haketmediği iddia edildi.

Mehmet Öz programı için kadın oldu

"BİLİM VE KANITA DAYANMAYAN ACIMASIZ BİR MUHALEFET"

Mektupta, Dr. Mehmet Öz'ün genetiği değiştirilmiş gıdalara (GDO) karşı, bilim ve kanıta dayanmayan asılsız ve acımasız bir muhalefet geliştirildiği de ifade edildi. Türk doktor Mehmet Öz, ambalajlı yiyeceklerin yüzde 80'inin genetiği değiştirilmiş organizmalardan oluştuğunu savunuyor. ABD'li doktorlar tarafından kaleme alınan mektupta, Mehmet Öz'ün kendisinin sunduğu televizyon programında, çıkar amaçlı olarak diyet ilaçlarını övdüğü gerekçesiyle ABD Senatosu'nda ifade vermek zorunda kaldığı da hatırlatıldı.

ÜNİVERSİTE MEHMET ÖZ'Ü SAVUNDU

Sözcüsü Doug Levy aracılığıyla bir açıklama yayınlayan Columbia Üniversitesi Dekanı Lee Goldman ise; Columbia Üniversitesi'nin çalışanlarının fikirlerini özgürce açıklama hakkını savunduğunu belirtti.

9 MİLYON DOLARLIK CEZA

Diğer bir yandan Türk asıllı doktor Mehmet Öz'ün tavsiyesi üzerine satışlarında patlama yaşanan yeşil kahve haplarının zayıflatmadığı ortaya çıkınca üretici firmaya 9 milyon dolar ceza kesilmişti. Yeşil kahve haplarını üreten şirketler Pure Health LLC ve Genesis Today'in pazarlamacısı Lindsey Duncan'ı "The Dr. Oz Show" programına konuk eden Mehmet Öz de eleştirilerin hedefine oturtulmuştu. ABD Federal Ticaret Komisyonu Dr. Lindsey Duncan ve şirketine 9 milyon dolar ceza kesti. ABD Federal Ticaret Komisyonu Dr. Lindsey Duncan ve şirketine 9 milyon dolar ceza kesti.