ABD'li yüzücülerin soyulduk iddiası yalan çıktı

Brezilya polisinden yapılan açıklamada, Ryan Lochte ve 3 arkadaşının silahlı soyulma iddialarının uydurma bir hikayeden ibaret olduğu bildirildi.

Açıklamada, geçtiğimiz pazar sabahı Lochte ve 3 yüzücü arkadaşının Barra da Tijuca bölgesindeki bir benzin istasyonunda durduğu, arabadan inen yüzücülerden birinin dışarıdaki tuvaletin kapısını açmaya çalıştığı fakat kilitli olan kapının zorlandıktan sonra kırıldığı ifade edildi.

KIRILAN KAPININ PARASINI ÖDEYİP GİTTİLER

Orada bulunan güvenlik görevlisinin, sporcularla yüz yüze geldiği ve silahını asla onlara doğrultmadığı, ardından olay yerine ulaşan benzin istasyonu yöneticisinin, bir müşterinin tercümanlığı yardımıyla sporculardan kırılan kapının parasını istediği kaydedildi.

Yaşanan tartışmanın ardından sporcuların kırdıkları kapının parasını ödeyerek, olay yerinden ayrıldığı vurgulandı.

ABD'li yüzücülerin soyulduk iddiası yalan çıktı

Soyulduklarını iddia eden dört kişi; James Feigen (üstte solda), Ryan Lochte (üstte sağda), Gunnar Bentz (solda altta), Jack Conger.

LOCHTE, SOYULDUKLARINI İDDİA ETMİŞTİ

ABD Olimpiyat Komitesi tarafından pazar günü yapılan açıklamada, yüzme milli takımından Lochte (üstte) ve 3 arkadaşının, Rio de Janeiro'da gece kulübü çıkışında bindikleri taksinin önünü kesen polis üniforması giymiş kişiler tarafından silahlı soyguna maruz kaldıkları ileri sürülmüştü. Saldırganların, ABD'li sporcuların para, cüzdan ve bazı kişisel eşyalarını çaldığı iddia edilmişti.

Lochte, ABD basınına yaptığı açıklamada, "Silahlarını bize doğrulttular ve yere yatmamızı söylediler. İtiraz ettim ama kafama silah dayanınca direnmedim. Paramı, cüzdanımı ve kişisel eşyalarımı aldılar." ifadelerini kullanmıştı.

PASAPORTLARINA EL KONDU

Brezilya Mahkemesi, silahlı soyguna maruz kaldığını iddia eden ABD'li yüzücülerden Lochte ve Feigen'in, dün polis araştırması süresince pasaportlarına el konulmasına karar vermişti.

Bugün ise ABD'li yüzücü Ryan Lochte'nin olay anında yanında olduğunu söylediği takım arkadaşları Jack Conger ve Gunnar Bentz, ülkelerine dönmek için binecekleri uçaktan alınarak ifade vermeye götürüldü. Soruşturma kapsamına iki sporcunun da ülkeden çıkışı yasaklandı.

LOCHTE İÇİN GEÇ KALDILAR

Lochte'nin babası Steven, ABD basınına, soruşturma süresince ülkeden çıkması yasaklanan oğlunun mahkeme kararından önce ABD'ye ulaştığı bilgisini vermişti.